Θάνατος Λαγούδη: Τι είπε λίγο πριν το θάνατό της

Ελλάδα
Θάνατος Λαγούδη: Τι είπε λίγο πριν το θάνατό της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις σχετικά με το θάνατο της άτυχης Ειρήνης Λαγούδη - Τι είπε λίγο πριν χάσει τη ζωή της  «Αλήτη, φέρε τα λεφτά μου, είναι για ιερό σκοπό»

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη στη λίμνη Τριχωνίδα, καθώς την Τρίτη κατέθεσαν στην ανακρίτρια η μικρή κόρη και ο αδερφός της. «Βρείτε τους δολοφόνους της μητέρας μου», φέρεται να είπε η κόρη της στη δικαστική λειτουργό, αποκαλύπτοντας ένα τηλεφώνημα της μητέρας της με άγνωστο άνδρα που άκουσε.

Ο νέος κύκλος των καταθέσεων άρχισε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης, με την κατάθεση του αδερφού της Ειρήνης Λαγούδη, Γιώργου. Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ρωτήθηκε αν το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό κι αν η Ειρήνη είχε δανείσει χρήματα στον πρώην σύντροφό της.

Μέσα σε δύο ώρες ο Γιώργος Λαγούδης έδωσε όλα τα στοιχεία που θα «ρίξουν φως» στην υπόθεση. «Τις επόμενες ημέρες μπαίνει το νερό στο αυλάκι και πολύ σύντομα αναμένεται να αποσταλεί κλήση σε κατηγορούμενο για όλα τα αδικήματα», δήλωσε ο Βασίλης Ταουξής.

Η κατάθεση - κλειδί της 16χρονης κόρης της

Μία ώρα κι ένα τέταρτο κράτησε η κατάθεση της κόρης της Ειρήνης Λαγούδη στην ανακρίτρια. Η 16χρονη τόνισε πως η μητέρα της δεν είχε κανένα λόγο για να αυτοκτονήσει, ενώ όπως είπε, λίγες ημέρες πριν βρεθεί νεκρή, είχε κάνει μια μεγάλη γιορτή στο σπίτι της.

Το κορίτσι προσπαθούσε τον τελευταίο χρόνο να ενώσει τα κομμάτια του παζλ. Επεξεργαζόταν όλα αυτά που είχαν συμβεί αλλά και την επικοινωνία που είχε κατά καιρούς η μητέρα της στο τηλέφωνο, ενώ ανέφερε στην ανακρίτρια πως έλειπαν χρήματα από τους λογαριασμούς της μητέρας της.

Πώς το κατάλαβε; Όπως εξήγησε, την είχε ακούσει να μιλάει στο τηλέφωνο. «Τσακώνονταν με έναν άνδρα στο τηλέφωνο. Αντιδικούσαν. Την άκουσα που του έλεγε: «Με κοροϊδεύεις! Θέλω τα λεφτά μου πίσω. Είναι για ιερό σκοπό. Για τις σπουδές των παιδιών μου. Σε διευκόλυνα, αλλά τα θέλω πίσω”» κατέθεσε η κόρη της Ειρήνης Λαγούδη στην ανακρίτρια, η οποία ζήτησε να μάθει πότε έγινε αυτή τη τηλεφωνική συνομιλία.

«Εκείνες τις ημέρες (πριν βρεθεί νεκρή) Στο τηλέφωνο η μητέρα μου ήταν οργισμένη. Του έλεγε ότι θα τους καταγγείλει. Αυτόν με τον οποίο μιλούσε και την παρέα του. Έτσι έλεγε… «θα σας καταγγείλω στην αστυνομία. Στην εισαγγελία…», απάντησε η 16χρονη.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο όλα αυτά δεν τα είχε αναφέρει νωρίτερα στις Αρχές, όπου είχε κληθεί να καταθέσει, εξήγησε ότι τα επεξεργαζόταν συνέχεια στο μυαλό της, προσπαθώντας να τα συνθέσει στη σκέψη της. «Τώρα ξεκαθαρίζουν πολλά πράγματα» απάντησε το νεαρό κορίτσι.

Παράλληλα η 16χρονη ισχυρίστηκε πως η μητέρα της ήταν υγιέστατη και πολύ ευδιάθετη και πως δεν είχε λόγο να βάλει τέλος στη ζωή της. «Μία εβδομάδα πριν τον θάνατό της, την Πρωτοχρονιά, είχαμε κάνει τρελή γιορτή στο σπίτι μας. Χόρευε, τραγουδούσε. Υπάρχει και video», είπε, το οποίο η ανακρίτρια της ζήτησε να καταθέσει.

«Η μητέρα μου ήταν γεμάτη ζωή. Αποκλείεται να σκεπτόταν την αυτοκτονία και μία εβδομάδα πριν να πηγαίνει σε κέντρο αισθητικής και κομμωτήριο. Ετοίμαζε τη γιορτή του Γιάννη μας και την αδελφή μου για το Πανεπιστήμιο (…) Δεν είχε οικονομικό πρόβλημα. Οι δουλειές της πήγαιναν καλά. Τα χωράφια, τα πάντα».

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 6 Ιανουαρίου του 2018 η Ειρήνη Λαγούδη είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη λίμνη Τριχωνίδα. Είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στην Κατοχή πέρυσι, ανήμερα των Φώτων. Έφυγε λέγοντας στον γιο της, Γιάννη, ότι πάει να πάρει γλυκά για τη γιορτή του, που ήταν την επόμενη ημέρα. Δύο ημέρες αργότερα βρέθηκε νεκρή στο μισοκαμένο αυτοκίνητό της στην παραλία Φωτμού.

Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε το θρίλερ που κρατά τώρα ένα χρόνο. Οι δικηγόροι της οικογένειας και πραγματογνώμονες προσπαθούν να αποδείξουν ότι η άτυχη γυναίκα δεν αυτοκτόνησε, αλλά έπεσε θύμα δολοφονίας.

Η έκθεση του πρώην υποστράτηγου της Πυροσβεστικής κ. Ανδριανού Γκουρμπάτση με στοιχεία αποδείκνυε ότι πρόκειται για δολοφονία.

Για την υπόθεση ο Εισαγγελέας Αγρινίου είχε ασκήσει κακουργηματική δίωξη κατ’ αγνώστων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα εμπρησμού, συμμορία και ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές.

Λίγες μέρες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο εισαγγελέας προσωποποίησε τις κατηγορίες, στρεφόμενος κατά ενός τουλάχιστον, συγκεκριμένου προσώπου από το φιλικό πέριβάλλον της 44χρονης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News