Ελλάδα

Απαγόρευση εκδήλωσης για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο

Απαγόρευσαν εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, η οποία ήταν αφιερωμένη στη Μακεδονία

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαγόρευσε τη διοργάνωση της εκδήλωσης που είχαν προγραμματίσει για το βράδυ της Τρίτης 29 Ιανουαρίου, οι Ενώσεις Αποστράτων Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας και το International Hellenic Association-ΙΗΑ στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα.

 Απαγορεύτηκε εκδήλωση για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο

«Η εκδήλωση με τίτλο Μακεδονία μία και Ελληνική αναβάλλεται, κατόπιν αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέσει την αίθουσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το International Hellenic Association

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 από την συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία είχε κλείσει την αίθουσα.

«Προφανώς, εν όψει του άρθρου 6 της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, η εκδήλωση Μακεδονία μία και Ελληνική, θεωρείται ανεπιθύμητη.

»Το ΙΗΑ εκφράζει τη λύπη του για την αιφνιδιαστική ακύρωση της εκδήλωσης αυτής και ήδη αναζητά άλλους χώρους για την πραγματοποίησή της στο αμέσως προσεχές μέλλον». προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Το International Hellenic Association-ΙΗΑ (USA) ανακοινώνει ότι η εκδήλωση της Τρίτης 29 Ιανουαρίου 2019 με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ αναβάλλεται, κατόπιν αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέσει την αίθουσα.

Η αίθουσα είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 από την συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά, την παραμονή της εκδήλωσης, ότι ακυρώνεται η σχετική κράτηση και ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Προφανώς, εν όψει του άρθρου 6 της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η εκδήλωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ θεωρείται ανεπιθύμητη.

Το ΙΗΑ εκφράζει την λύπη του για την αιφνιδιαστική ακύρωση της εκδήλωσης αυτής και ήδη αναζητά άλλους χώρους για την πραγματοποίηση της στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Από το ΔΣ του ΙΗΑ».

Το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τί αναφέρει το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο επικαλούνται οι διοργανωτές:

  1. Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
  2. Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει οποιεσδήποτε πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους. Εάν μια ιδιωτική οντότητα στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες εν αγνοία του εν λόγω Μέρους, αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.
  3. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό σε βάρος του άλλου Μέρους.

 

IHA: «Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η απαγόρευση»

Νέα ανακοίνωση από το IHA αναφέρει τα εξής:

Σήμερα με νέα ανακοίνωσή του το International Hellenic Association αναφέρει ότι μόλις 24 ώρες πριν από την πραγματοποίησή της στο Πολεμικό Μουσείο, οι πόρτες του παραμένουν ερμητικά κλειστές.

«Μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης «Μακεδονία μία και Ελληνική», μόλις 24 ώρες πριν από την πραγματοποίηση της στο Πολεμικό Μουσείο, οι πόρτες του βυθισμένου στο σκοτάδι Πολεμικού Μουσείου το βράδυ της Τρίτης 29 Ιανουαρίου 2019 παρέμειναν ερμητικά κλειστές.

Δυστυχώς αρκετός κόσμος που δεν πρόλαβε να ενημερωθεί για την απαγόρευση της εκδήλωσης, προσήλθε στο Πολεμικό Μουσείο για να παρακολουθήσει την πρώτη εκδήλωση μετά την λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών, βρίσκοντας αίθουσα και πόρτες κλειστές.

Το International Hellenic Association εκφράζει, για μια ακόμα φορά, την λύπη του για τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο απαγόρευσης μιας ειρηνικής εκδήλωσης για την Μακεδονία μας».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια