default-image

Οριστικό: Στις 5 Φεβρουαρίου η επίσκεψη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη

Ελλάδα
Οριστικό: Στις 5 Φεβρουαρίου η επίσκεψη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Την Τουρκία θα επισκεφτεί τελικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Ιndependent Balkan News Agency.

Όπως αναφέρει το IBNA αρχικά η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη θα ήταν διάρκειας δυο ημερών, με επίσκεψη μάλιστα του πρωθυπουργού στην Ίμβρο, όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει εξαιτίας της έντασης των τελευταίων εβδομάδων με την Τουρκία αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Βόρειο Αιγαίο.

Έτσι η επίσκεψη Τσίπρα θα είναι μόνο για μια ημέρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέρ Ταγίπ Ερντογάν και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος eleytherostypos.gr.

Αυτή θα είναι η τέταρτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα, μετά τις επισκέψεις τον Νοέμβριο του 2015 σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2016 στη Σμύρνη και τον Μάιο του 2016 και πάλι στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε πραγματοποιηθεί η Ανθρωπιστική Σύνοδος του ΟΗΕ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΙΒΝΑ η παρουσία Τσίπρα στην Τουρκία είναι χαμηλών προσδοκιών, κάτι που το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο η μικρή συμμετοχή Ελλήνων αξιωματούχων που θα συνοδέψουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να πετύχει μια επανεκκίνηση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες ενώ θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τα δυο κράτη, όπως το Κυπριακό, το προσφυγικό αλλά και οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News