Ίμια: «Οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν» σύμφωνα με τους Τούρκους

Ελλάδα
Ίμια: «Οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν» σύμφωνα με τους Τούρκους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγισμός τουρκικών δημοσιευμάτων

Σκηνικό έντασης γύρω από τα Ίμια στήνουν και πάλι οι Τούρκοι με έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Όπως μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα της Τουρκίας, όπως η Hurriyet, το CNN Turk, η Milliyet και η Sabah, από το απόγευμα της Δευτέρας στα Ίμια εστάλησαν τρία πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός προκειμένου να περιπολούν τη μικρή νήσο και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις». 

Αναφέροντας «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων. 

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Sabah, που ξεκινά ως εξής: “Έλληνες αξιωματούχοι, που κάθε χρόνο πετούν στεφάνι στα Ίμια, δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες φέτος. Με αφορμή την 23η επέτειο, τρία πολεμικά πλοία κι ένα σκάφος της ακτοφυλακής περιπολούν στην περιοχή και “εκφοβίζουν” τους Έλληνες στρατιώτες“.

Πολλοί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας έχουν στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας σύμφωνα με το iefimerida.gr εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ιμια, «οι Έλληνες δεν πλησίασαν» 

«Κάθε χρόνο οι Έλληνες επισκέπτονται τα Ίμια για τη ρίψη στεφάνων. Φέτος δεν τα κατάφεραν» αναφέρει, ενδεικτικά, το παρακάτω tweet. 

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει όμως τα όσα υποστηρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες όπως αναφέρουν πηγές του Επιτελείου.

Φωτογραφίες στη Google με Τούρκους πάνω στα Ίμια 

Οι Τούρκοι ανέβασαν σύμφωνα με το ethnos.gr στους χάρτες της Google φωτογραφίες από Τούρκους στρατιώτες στα Ίμια. 

Αυτή τη στιγμή αν κάποιος πληκτρολογήσει στους χάρτες της Google τη λέξη Ίμια εμφανίζονται φωτογραφίες με Τούρκους στρατιώτες στις ελληνικές βραχονησίδες.

Κανείς δεν ξέρει αν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι αληθινές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News