Αυγενάκης: «Απέλπιδα προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας η αύξηση του κατώτατου μισθού»

Ελλάδα
Αυγενάκης: «Απέλπιδα προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας η αύξηση του κατώτατου μισθού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού γίνεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του κ. Τσίπρα και των συγκυβερνώντων να αλλάξουν την ατζέντα, μήπως και ο κόσμος ξεχάσει την πολύ κακή εξέλιξη αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων», δήλωσε, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προσκεκλημένος στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

• Η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού γίνεται λίγα εικοσιτετράωρα με τα την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του κ. Τσίπρα και των συγκυβερνώντων να αλλάξουν την ατζέντα, μήπως και ο κόσμος ξεχάσει την πολύ κακή εξέλιξη αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων.

• Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα. Ωστόσο είναι ένα θετικό μέτρο με το οποίο στη ΝΔ είμαστε σύμφωνοι και θα στηρίξουμε.

• Είναι δύσκολο κάποιος να παρακολουθήσει όλα όσα ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει. Αυτό όμως που κανείς δεν ξεχνά είναι οι 153 ψήφοι, τα 153 «ναι» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα «ναι» σε δήθεν «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα.

• Γιατί ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει και ο κ. Τσίπρας αλλάζει ατζέντα;

Γιατί ο κ. Ζάεφ επικαλείται τον όρο Μακεδονία και ο κ. Τσίπρας δεν λέει κουβέντα;

Γιατί ο κ. Ζάεφ φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές, ενώ ο κ. Τσίπρας ό,τι κι αν κάνει, όσα επιδόματα κι αν δώσει, ό,τι κι αν υποσχεθεί δεν ανακάμπτει δημοσκοπικά.

• Ο κ. Καμμένος είναι ο αρχηγός του κόμματος που επί 4 χρόνια στήριζε την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που μέχρι πρότινος ήταν ΥΕΘΑ της Κυβέρνησης αυτής. Ο κ. Καμμένος έδωσε επανειλημμένα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και το στυλό στους κ. κ. Τσίπρα και Κοτζιά για να υπογράψουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Πλέον είναι αργά για δάκρυα. Τα όσα, σήμερα, λέει κατά της Συμφωνίας στόχο έχουν να συγκινήσουν μερικούς από τους ελάχιστους ψηφοφόρους που του έχουν απομείνει.

• Όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν υπάρχει περίπτωση τα Σκόπια με περισσή ευκολία να ενταχθούν στην Ε.Ε., θα υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώθει η Συμφωνία.

• Παρακολουθούμε στενά την πορεία εφαρμογής της κακής αυτής συμφωνίας η οποία από τα πρώτα κιόλας λεπτά της κύρωσης από τη Βουλή παραβιάζεται από τον κ. Ζάεφ ο οποίος μιλά για «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» χωρίς η Ελληνική πλευρά να αντιδρά.

• Στα πλαίσια του «ψεκασμού» των τελευταίων ημερών κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι γύρω από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Λέγεται ότι με 120 υπογραφές θα πηγαίναμε σε δημοψήφισμα, κάτι που δεν ισχύει. Δημιουργούνται διάφορα σενάρια μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος.

• Οι εκλογές καθημερινά έρχονται και πιο κοντά. Είναι κάτι το οποίο το απαιτεί ο Ελληνικός λαός. Εμείς είμαστε έτοιμοι όποτε και αν στηθούν οι κάλπες. Εκεί ο λαός θα απαντήσει στις πολιτικές τις Κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News