Αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα
Αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Μακεδονία είναι ελληνική», φώναζαν οι διαδηλωτές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό κλοιό μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω από το Μέγαρο Μουσικής και εκεί ξεκίνησε η ένταση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το iefimerida.gr.

Οι δεκάδες πολίτες διαμαρτύρονται για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι διαδηλωτές μάλιστα φώναξαν συνθήματα κατά του Προκόπη Παυλόπουλου τον οποίο αποδοκίμασαν έντονα ενώ ταυτόχρονα προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων για να πλησιάσουν στο σημείο.

Μικροένταση υπήρξε όταν τρία άτομα προσπάθησαν να κινηθούν προς το Μέγαρο Μουσικής με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές ήταν χωρισμένοι σε δύο σημεία του δρόμου. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων για να απομακρύνει τον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News