Ψώνιζε από το ίντερνετ με... κλεμμένη πιστωτική κάρτα

Ελλάδα
Ψώνιζε από το ίντερνετ με... κλεμμένη πιστωτική κάρτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη – Ο δράστης χρησιμοποίησε πάνω από 2.000 ευρώ

Το θράσος ενός 18χρονου στην Αλεξανδρούπολη δεν έχει όρια αφού δε δίστασε να χρησιμοποιεί τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ενός 51χρονου και να κάνει αγορές μέσω διαδικτύου με κλεμμένα χρήματα.

Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν το θύμα διαπίστωσε ότι κατά το χρονικό διάστημα 20 – 22 Νοεμβρίου 2018, άγνωστος χρησιμοποιούσε τα στοιχεία του κάνοντας ηλεκτρονικές αγορές. Συγκεκριμένα, ο 18χρονος πρόλαβε να κάνει επτά διαδικτυακές συναλλαγές αγοράζοντας προϊόντα συνολικής αξίας 2.660 ευρώ,

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 18χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που αγόρασε ο δράστης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμβουλεύει τους πολίτες να πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, να αλλάζουν συχνά κωδικούς, να απενεργοποιούν τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρησης» στον browser, να μην δίνουν τους κωδικούς τους σε τρίτους, να μην χρησιμοποιούν ξένα δίκτυα, κ.ο.κ.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News