H ΕΡΤ για τον δημοσιογράφο που «βάφτισε» τη Μακεδονία ως «Νότια Μακεδονία»

Ελλάδα
H ΕΡΤ για τον δημοσιογράφο που «βάφτισε» τη Μακεδονία ως «Νότια Μακεδονία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη… αναγνώριση των Σκοπίων, ως Βόρεια Μακεδονία, έλαβε χώρα από μία απίστευτη γκάφα ρεπόρτερ της ΕΡΤ3

Σάλος με την  απίστευτη γκάφα  που έκανε δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, όταν κατά τη διάρκεια του δελτίου και λίγες ώρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, δημιούργησε τα δικά της σύνορα: Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας.

Πειθαρχικές διαδικασίες για την διερεύνηση του θέματος και για απόδοση ευθυνών, κινήθηκαν από την ΕΡΤ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση κάνοντας παράλληλα λόγο για προσωπική τοποθέτηση και όχι επίσημη θέση της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Σχετικά με αναφορά δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 σε «σύνορα Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας» κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, η Διοίκηση της ΕΡΤ υπογραμμίζει τα εξής: “Η εν λόγω αναφορά αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου, επ’ ουδενί λόγω δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΕΡΤ.

Η δημόσια τηλεόραση έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας πειθαρχικές διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές προκύψουν.Πιο αναλυτικά, στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ3 στις 23 Ιανουαρίου 2019 η παρουσιάστρια του δελτίου έκανε σύνδεση με τα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ.

«Να συνδεθούμε με το Τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας - πΓΔΜ. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες από το Κιλκίς. Βρίσκεται στο σημείο ο συνάδελφος ο Αντώνης Καρανδεινός και μας δίνει το ρεπορτάζ», είπε χαρακτηριστικά αλλά η απάντηση που πήρε από τον ρεπόρτερ μόνο αναμενόμενη δεν ήταν.

«Ή αλλιώς στα σύνορα της Βορείου με τη Νότια Μακεδονία θα έλεγα», τόνισε το οποίο και προσπάθεια για αστείο να ήταν μόνο ως κακόγουστο μπορεί να εκληφθεί.

Η φράση που ακούστηκε ακόμα από τον ρεπόρτερ του δελτίου ειδήσεων προκάλεσε σοκ, αφού βάφτισε την Μακεδονία μας, «Νότια Μακεδονία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News