Πέρασε η Συμφωνία των Πρεσπών με 153 «ναι» & ένα «παρών»

Ελλάδα
Πέρασε η Συμφωνία των Πρεσπών με 153 «ναι» & ένα «παρών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στιγμές έντασης στη Βουλή - Ποιοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, με την κύρωση αυτής και την κυβέρνηση να έχει λάβει τις ψήφους 153 βουλευτών.

Παρά τις σφοδρές αντιπαραθέσεις που προηγήθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο και παρά το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές τάχθηκαν κατά της εν λόγω συμφωνίας, τελικά το όνομα «Μακεδονία» παραχωρείται στη γειτονική χώρα.

Ένταση στην ψηφοφορία

Ένταση στην ψηφοφορία για της Συμφωνία των Πρεσπών, έπειτα από την ψήφο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μπαρμπαρούση, ο οποίος ψήφισε «Όχι στην προδοσία».

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι μπορεί να ψηφιστεί μόνο «Όχι», «Ναι» ή «παρών».

Εξαιτίας αυτού, βουλευτής της Χρυσής Αυγής προσπαθούσε να συγκρατήσει τον Γιάννη Λαγό που κινήθηκε απειλητικά προς άλλους βουλευτές.

Έκπληξη προκαλεί το «παρών» από τον Ψαριανό, ενώ «όχι» ψήφισε ο Αμυράς. Παράλληλα, «ναι» ψήφισε ο Παπαχριστόπουλος, ο Θεοχαρόπουλος, ο Λυκούδης, η Κουντουρά και η Παπακώστα.

Αυτό οφείλεται στον αριθμό-ρεκόρ των 230 που ήταν οι βουλευτές οι οποίοι ενεγράφησαν στον κατάλογο των ομιλητών της Βουλής για τη συμφωνία. Αξίζει να σημειωθεί πως στον συγκεκριμένο κατάλογο δεν εγγράφονται οι πρώην και οι νυν πολιτικοί αρχηγοί, τα μέλη της κυβέρνησης, οι εισηγητές και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News