Καμμένος: Απόπειρα διάλυσης των ΑΝΕΛ από ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Καμμένος: Απόπειρα διάλυσης των ΑΝΕΛ από ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τσίπρας-Βούτσης απεργάζονται σχέδιο διάλυσης των ΑΝΕΛ"

«Λαμβάνω ίσως το λόγο για τελευταία φορά ως πρόεδρος των ανεξάρτητων Ελλήνων γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής επεξεργάζεται το σενάριο διάλυσης του  κόμματος μας όπως έγινε και με το Ποτάμι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντισταθούμε» , ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος

Μάλιστα ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βούλης Νίκο Βούτση ότι επεξεργάζεται το σενάριο ο κύριος Καμμένος να πάψει να είναι αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος με βάση τον κανονισμό της Βουλής κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής.

Απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό που ήταν στο έδρανο του έκανε λόγο για αχαριστία με τον τελευταίο μάλιστα να κουνά το κεφάλι με απορία.

«Δεν περίμενα τέτοια αχαριστία κ. πρόεδρε απέναντι σε έναν έτερο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια και ήμασταν περήφανοι που βγήκε η Ελλάδα από τα μνημόνια.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε έναν δημοσιογράφο να διαβάσουν το άρθρο 15 της Βουλής και του εξήγησε ότι όταν μείνουν 5 βουλευτές σε μια κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να είναι εκλεγμένοι στο κόμμα αυτό έτσι όπως προβλέπει ο κανονισμός από το ίδιο ψηφοδέλτιο»

Ο κ. Καμμένος συνέχισε την επίθεση του κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για τον υπουργικό θώκο που διατηρεί στον Τέρενς Κουίκ ο οποίος θα πάρει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου μόλις παραιτηθεί .

«Τώρα εξηγείται γιατί γίνεται ο κ. Κουίκ υπουργός γίνεται υπουργός γιατί όταν ο κ. Παπαχριστόπουλός παραιτηθεί θα τον αντικαταστήσει προκειμένου να φύγει από την ομάδα των ανεξάρτητων Ελλήνων. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ οφείλω να πω ότι δεν το περίμενα από σας»

 Ωστόσο ο κ. Καμμένος αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ενεργοποιηθεί αυτό το σενάριο εφόσον ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος που εξελέγη με τους ανεξάρτητους έλληνες επιστρέψει στο κόμμα.

«Αν δεν έρθει ο κ Νικολόπουλος στους Ανεξάρτητους Ελληνες χάνουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην Βουλής. Αν φύγουμε έτσι θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι εμείς δεν παίξαμε ένα παιχνίδι με το σκοπιανό και το όνομα της Μακεδονίας δεν κάναμε καμιά συναλλαγή».

Εκείνη τη στιγμή,σύμφωνα με το iefimerida,  ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς τον ρώτησε πως γίνεται αυτό και αν κάτι τέτοιο ισχύει και ο κ. Καμμένος απάντησε

«Ισχύει με το άρθρο 15 παράγραφος 3 κ. Πρωθυπουργε»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News