Ελλάδα

Προσπαθούν να «κλείσουν» ένα κομμάτι του σκανδάλου της Novartis

Επιρρίπτει ευθύνες και διαψεύδει ο παραιτηθείς εποπτεύων από την Εισαγγελία Διαφθοράς

Προσπάθεια για να κλείσει ένα κομμάτι τις υπόθεσης Novartis προσπαθεί η Εισαγγελία Διαφθοράς, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ που επικαλείται εισαγγελικές πηγές.

Σε περίπτωση διώξεων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς η υπόθεση θα εκκαθαριστεί σπαστά για τα έτη 2010 - 2012 ή τα έτη 2009 - 2013, οι εισαγγελείς θα καλέσουν τυχόν υπόπτους σε εξηγήσεις, καθώς ο μέχρι πρότινος εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, είχε αποστείλει έγγραφο στους εισαγγελείς Διαφθοράς επισημαίνοντάς τους την ανάγκη να καλούν πάντα στις υποθέσεις υπόπτους.

Επίσης, οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν ξεκινήσει να γράφουν κατά τμήματα το πόρισμα για τη Novartis αξιοποιώντας το υλικό που έχουν. Να σημειωθεί ότι η έρευνα για τους λογαριασμούς των εμπλεκομένων προσώπων στις ελληνικές τράπεζες είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Πάντως, εάν υπάρξουν διώξεις κατά πολιτικών θα είναι για το αδίκημα της δωροδοκίας, αδίκημα για το οποίο μπορεί να ασκηθεί δίωξη χωρίς την ύπαρξη δεδομένων για «μαύρο χρήμα», αλλά μόνο με καταθέσεις, έγγραφα και λοιπά. Στα έγγραφα περιλάμβαναν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μηνύματα σε τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Ο παραιτηθείς πρόσφατα εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, σε αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διαψεύδει δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, στη Βιέννη, σε συνάντηση μεταξύ του Ελληνικού κλιμακίου της Εισαγγελίας Διαφθοράς και του αντίστοιχου των ΗΠΑ για την υπόθεση της Novartis, αρνήθηκε να παραλάβει στικάκι με στοιχεία, με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόν υποκλοπής.

Ακόμη, επιρρίπτει ευθύνες για χειρισμούς στην Εισαγγελία Διαφθοράς αναφερόμενος σε διάφορα περιστατικά. Κατά κανόνα επιρρίπτει ευθύνες για τη διαρροή προς τον Τύπο με τη φράση «είμαστε μόνον εμείς οι τέσσερις» (ο ίδιος και οι εισαγγελείς Διαφθοράς) και προσθέτει: «Πάντως δεν μίλησα εγώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια