default-image

Δανέλλης για τις Πρέσπες: «Εθνική συντέλεια αν δεν ψηφιστεί η Συμφωνία»

Ελλάδα
Δανέλλης για τις Πρέσπες: «Εθνική συντέλεια αν δεν ψηφιστεί η Συμφωνία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα προσφύγουν στη Χάγη και θα αναγνωριστούν με σκέτο «Μακεδονία»

Ως «εθνική συντέλεια» χαρακτήρισε ενδεχόμενη αποτυχία υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών σε συνέντευξή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, λίγες μέρες μετά τη διαγραφή του από το Ποτάμι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Εξηγώντας ο ίδιος ανέφερε: «Αν τώρα που η γειτονική χώρα άλλαξε όνομα και Σύνταγμα, εμείς, το ελληνικό κοινοβούλιο, αρνηθούμε, με όποιο πρόσχημα την κύρωση της Συμφωνίας, θα γίνουμε οι αποσυνάγωγοι της Δύσης. Απαξίωση και απομόνωση. Θα προσφύγουν μάλιστα στην Χάγη και θα αναγνωριστούν με σκέτο «Μακεδονία». Δεν θα μπορούν να μας στηρίξουν ούτε οι αδελφοί Κύπριοι».

Παράλληλα, ο Σπύρος Δανέλλης χαρακτήρισε την Συμφωνία υπόθεση win-win, δηλαδή ότι βγαίνουν κερδισμένοι και η Ελλάδα και τα Σκόπια και πρόσθεσε: «Η σημερινή εθνική γραμμή είναι η γραμμή του Βουκουρεστίου το 2008. Όλα τα άλλα έχουν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία να διαδραματίσουμε διαφορετικό ρόλο στα Βαλκάνια, αποτρέποντας την Τουρκία που έχει διεισδύσει. Με την Συμφωνία όχι μόνο δεν πουλάμε και δεν χαρίζουμε αλλά με την συμφωνία παίρνουμε και πίσω».

Πηγή: TheCaller.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News