Αυγενάκης: «Όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν επώνυμα τις ιστορικές ευθύνες τους»

Ελλάδα
Αυγενάκης: «Όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν επώνυμα τις ιστορικές ευθύνες τους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

«Η Νέα Δημοκρατία συντεταγμένη στο Κοινοβούλιο, θα δώσει με επιχειρήματα στον ελληνικό λαό, τους λόγους για τους οποίους θεωρεί και πιστεύει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν πρέπει να περάσει», δήλωσε, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προσκεκλημένος στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

• Ο πρώην πρωθυπουργός (Κώστας Καραμανλής), έχει το «γνώθι σαυτόν» κι αυτός θα κρίνει τι θα πράξει, σε ό,τι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι οι πρώην Πρωθυπουργοί και πρώην Πρόεδροι της ΝΔ έχουν ευθυγραμμιστεί με το πλαίσιο που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έναν τρόπο πολύ δημοκρατικό, αξιοποιώντας όλες τις μεγάλες δυνάμεις και όλες τις σημαίνουσες προσωπικότητες όπως οι Κ. Καραμανλής, Ευ. Μεϊμαράκης, Ντ. Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαράς, έχει οικοδομήσει ένα ενιαίο μέτωπο. Υπάρχει μια συντεταγμένη πορεία και παρουσία της ΝΔ για το μείζον αυτό εθνικό θέμα. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Το κάνουμε σαν ΝΔ, μακάρι να το έκανε και η Κυβέρνηση.

• Ο κ. Βούτσης είναι ο χειρότερος ΠτΒ των τελευταίων δεκαετιών. Έχει κομματικοποιήσει πλήρως τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, λειτουργεί ως ο κομματικός απεσταλμένος του κ. Τσίπρα, και δεν σέβεται ούτε τηρεί τους κανόνες και τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου.

• Δυστυχώς έχει πέσει πολύ χαμηλά το Κοινοβούλιο. Τούς ενοχλεί ο διαχωρισμός των εξουσιών και δυστυχώς ο κ. Βούτσης το δηλώνει με κάθε τρόπο απολύτως ξεκάθαρα.

• Επί των ημερών του κ. Τσίπρα και της παρέας του έχουμε πλήρη κομματικοποίηση και εργαλειοποίηση ακόμα και της Ελληνικής Αστυνομίας.

• Όλα τα όπλα και αυτό της πρότασης δυσπιστίας, είναι στο τραπέζι, αλλά δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε από τώρα και όχι με δημόσιες τοποθετήσεις και μέσα από τα κανάλια.

• Όλοι οι βουλευτές θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε με πρόταση δυσπιστίας, είτε και στην ίδια την ψηφοφορία της συνθήκης των Πρεσπών καθώς και αυτή θα αξιώσουμε να είναι ονομαστική και επομένως όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν επώνυμα τις ιστορικές ευθύνες τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News