Ελλάδα

Συμφωνία των Πρεσπών: «Ναι» από Καμμένο σε πρόταση μομφής από τη ΝΔ

Εξελίξεις στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

Συνεδριάζει για δεύτερη ημέρα η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για την Συμφωνία των Πρεσπών. Mάλιστα «ναι» υπήρξε από τον Καμμένο σε πρόταση μομφής από τη ΝΔ.

Βέβαια, ο κ. Καμμένος στις δηλώσεις του διευκρίνισε πως θα πρέπει να δει την πρόταση μομφής της ΝΔ προκειμένου να διαπιστώσει το περιεχόμενο της, για να αποφασίσει αν θα τη στηρίξει.

Τι θα πράξει η ΝΔ;

Την τελική απόφαση για πρόταση δυσπιστίας θα την λάβει ο κ.Μητσοτάκης μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ σήμερα περιοδεύει στη Θεσσαλονίκη.

Πρακτικά, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει έως αύριο το πρωί, όταν θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του κυρωτικού νομοσχεδίου για τη συμφωνία των Πρεσπών. Εάν πράγματι υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ κατά της κυβέρνησης, η διαδικασία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών διακόπτεται σύμφωνα με το thecaller.gr και είτε ξεκινά αμέσως η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας είτε μεσολαβούν δύο 24ωρα χωρίς εργασίες της Βουλής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ψήφιση των Πρεσπών θα γίνει το νωρίτερο την Κυριακή ή ακόμη και την επόμενη Τρίτη, εφόσον υποβληθεί η πρόταση μομφής από τη ΝΔ. Αυτό είναι και ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υποστηρικτών μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης: ότι, δηλαδή, κατ' αυτόν τον τρόπο η ΝΔ θα καταφέρει να καθυστερήσει την ψήφιση της συμφωνίας στους χρόνους που θέλει η κυβέρνηση κι αντιθέτως να δώσει στη Βουλή το χρόνο να συζητήσει επ' αυτής, όπως εξ αρχής είχαν ζητήσει από την οδό Πειραιώς, διαμηνύοντας ότι απορρίπτουν τις fast track διαδικασίες. Επίσης, θα έχει δοθεί το μήνυμα στην κοινωνία ότι η ΝΔ χρησιμοποίησε όλα τα θεσμικά όπλα για να εμποδίσει την κύρωση της συμφωνίας, υπέρ της οποίας αναμένεται να ταχθεί εν τέλει μια ετερόκλητη ομάδα βουλευτών και όχι μόνο αυτοί της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια