Τέλος στη φρίκη 18χρονης που ζούσε 7 της χρόνια «φυλακισµένη» στα Λεχαινά

Ελλάδα
Τέλος στη φρίκη 18χρονης που ζούσε 7 της χρόνια «φυλακισµένη» στα Λεχαινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζει μια νέα ζωή σε ένα δωμάτιο που κατασκευάστηκε για εκείνη

Παρελθόν αποτελεί ο εφιάλτης που βίωσε η 18χρονη που ζούσε από τα 7 της χρόνια «φυλακισµένη» στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, καθώς πλέον ζει σε έναν ειδικά διαµορφωµένο χώρο ζει εδώ και µερικές ηµέρες.

Μετά τα αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ του «Εθνους» τον Νοέµβριο του 2018, µε τις φωτογραφίες της νεαρής κοπέλας που µεγάλωσε µέσα στο κλουβί εγκαταλειµµένη απ’ όλους, το κράτος κινητοποιήθηκε µε ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα η οµάδα παρέµβασης του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (που µε χρηµατοδότηση της ΜΚΟ Lumos έχει ιδρύσει η Βρετανίδα συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ.Κ. Ρόουλινγκ), η οποία είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να βγάλει από τα κλουβιά τους τελευταίους έγκλειστους (τους είχαν εκεί για να µην αυτοτραυµατιστούν), κατόρθωσε να αποκαθηλώσει όλους τους ασθενείς.

Επιτέλους, εδώ και λίγες µέρες η 18χρονη σήµερα η κοπέλα ζει σε ένα δωµάτιο που κατασκευάστηκε ειδικά για εκείνη, ένα δωµάτιο µε παράθυρο και τοίχους καλυµµένους µε µαλακό υλικό ώστε να µην κάνει κακό στον εαυτό του.

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που δηµοσιεύει σήµερα το «Έθνος» µε το κορίτσι στο νέο του δωµάτιο δεν έχουν καµία σχέση µε τις φριχτές φωτογραφίες καθήλωσης στο κλουβί που δηµοσιεύτηκαν τον Νοέµβριο.

Μετά τη δηµοσιοποίηση της αδιανόητης ιστορίας, µέσα στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών δηµιουργήθηκαν σε σύντοµο χρονικό διάστηµα τρία ειδικά δωµάτια (soft rooms) για τη φιλοξενία τέτοιων περιπτώσεων, ώστε κανείς να µην κλείνεται πια σε κλουβί. Στις 10 Δεκεµβρίου δηµοσιεύτηκε ΦΕΚ µε κοινή απόφαση των υπουργών Εφης Αχτσιόγλου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για την πρόσληψη 15 ατόµων διαφόρων ειδικοτήτων στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, οι οποίοι θα συνεχίσουν το έργο της οµάδας παρέµβασης, και 8 ακόµα για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής.

Περισσότερα στο ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News