Η Φώφη Γεννηματά θα ζητήσει τη διάλυση ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ

Ελλάδα
Η Φώφη Γεννηματά θα ζητήσει τη διάλυση ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eξελίξεις αναμένονται στο κόμμα με πρωτοβουλία της Γεννηματά

Ξεκάθαρο είναι το μήνυμα που έστειλε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόσο την ημέρα που ανακοίνωσε τη διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου όσο και σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ: Θα πάει σε έκτακτο καταστατικό συνέδριο, με εκλογή συνέδρων από τη βάση, όπου θα εκλέξει νέα όργανα του ενιαίου πλέον φορέα «Κίνημα Αλλαγής».

 Θα ζητήσει διάλυση των κομμάτων

Η Φώφη Γεννηματά πρόκειται σύμφωνα με το iefimerida.gr πρόκειται να ζητήσει ουσιαστικά τη διάλυση των κομμάτων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής. «Εχει έρθει η ώρα να κάνουν όλα τα κόμματα ένα ακόμη βήμα πίσω, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ όλο το τελευταίο διάστημα», είπε χθες στον ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας πως «από την ώρα που συστήθηκε το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ δεν συγκάλεσε τα όργανά του, την Κεντρική του Επιτροπή».

Όπως αναφέρει δεν σημαίνει ότι διαλύεται το ΚΙΝΑΛ και επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ: «Απλώς σημαίνει τέλος στην πολυκομματικότητα στον τρόπο λήψης αποφάσεων».

Όπως υπενθύμισε, «στο συνέδριο, τα κόμματα που μετείχαν στο Κίνημα Αλλαγής ζήτησαν να υπάρξει εκπροσώπηση όλων των κομμάτων σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα τελείωνε μετά τις εκλογές».

«Έκανα μια μεγάλη υπέρβαση τότε. Και έχω την ευθύνη γιατί δέχθηκα να κάνω την υπέρβαση και να μην προχωρήσω τις διαδικασίες να μετατραπεί το ΚΙΝΑΛ σε ενιαίο κόμμα μέσα στο 2018», πρόσθεσε.

Η δυσκολία με τον Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ

Τα πράγματα με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου περιπλέκονται, καθώς δεν γνωρίζει κανείς αν θα ανταποκριθεί ο πρώην πρωθυπουργός στο κάλεσμα να διαλύσει το κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος. Δεν είναι λίγοι όσοι φοβούνται ότι μπορεί να αξιώσει τη διάλυση προηγουμένως του ΠΑΣΟΚ και όλων των υπολοίπων κομμάτων. Κάτι ωστόσο που -με βάση τα χρέη του ΠΑΣΟΚ- είναι πρακτικά ανέφικτο, καθώς δεν θα μπορεί, αν διαλυθεί, να εισπράττει κρατική επιχορήγηση.

Η Φώφη Γεννηματά κάλυψε μεν τον Γ. Παπανδρέου ως προς τη στάση του στο θέμα των Πρεσπών, λέγοντας πως δεν είχε ψήφο στη Βουλή. Ωστόσο, στη Χ. Τρικούπη μάλλον δεν είδαν με καλό μάτι την αποκάλυψη Θεοχαρόπουλου στο Open ότι επικοινώνησε μαζί του από το εξωτερικό μόλις πληροφορήθηκε τη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ και του εξέφρασε την έκπληξη και τον προβληματισμό του, όπως και το ότι, σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην κοινή οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

Τι θα γίνει με τους υποψήφιους βουλευτές

Πέραν αυτού, ακόμη ένα ερώτημα παραμένει το τι θα γίνει με τις εκλογικές λίστες. Ποιοι θα είναι υποψήφιοι και ποιοι όχι. Η απάντηση φαίνεται να είναι απλή: όποιοι συμμετάσχουν στις εσωτερικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ. Οι υπόλοιποι θα μείνουν εκτός λιστών.

Κι αν ο Τσίπρας πάει σε εκλογές τώρα;

Το έκτακτο καταστατικό συνέδριο έχει προσδιοριστεί για το τέλος Μαρτίου. «Και αν στο μεταξύ προηγηθούν εκλογές;», είναι το ερώτημα που θέτουν ορισμένοι. «Τώρα βάζουμε τα πόδια στον ώμο και τρέχουμε. Και θα το κάνουμε αμέσως μετά», απαντούν οι γνωρίζοντες, αν και θεωρούν απίθανο το σενάριο να προκηρύξει εκλογές ο Τσίπρας μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο, ουσιαστικά.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News