ΚΤΕΟ: Έρχονται πρόστιμα για ιδιοκτήτες οχημάτων - Για ποιους... χτυπάει η καμπάνα

Ελλάδα
ΚΤΕΟ: Έρχονται πρόστιμα για ιδιοκτήτες οχημάτων - Για ποιους... χτυπάει η καμπάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 2 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, ενώ περίπου 500.000 ιδιοκτήτες κινούνται χωρίς να έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους

Αν και με καθυστέρηση, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διασταύρωση των στοιχείων από τις βάσεις δεδομένων που έχει η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Μεταφορών, ώστε να διαπιστωθούν πόσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και να τους επιβληθούν τα πρόστιμα των 150 ευρώ!

Αμέσως μετά, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, θα ξεκινήσει η δεύτερη διασταύρωση για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα, η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί με μεγάλη καθυστέρηση.

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 2 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, ενώ περίπου 500.000 ιδιοκτήτες κινούνται χωρίς να έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους.

Δηλαδή το κράτος μόνο από τα πρόστιμα των 150 ευρώ για ΚΤΕΟ αναμένεται να εισπράξει 300 εκατ. ευρώ, ενώ από τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα περίπου 100 εκατ. ευρώ. Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς τα επιπλέον παράβολα σε ΚΤΕΟ λόγω καθυστέρησης, αλλά και τα παράβολα ελέγχου, ενώ στα ανασφάλιστα το κόστος ασφάλισης και το συνολικό ποσό ανεβαίνει πολύ πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ...

Βέβαια και άλλες φορές τα κυβερνητικά στελέχη έχουν κάνει διαρροές για την επιβολή των προστίμων τόσο για ΚΤΕΟ όσο και για τα ανασφάλιστα οχήματα, αλλά την τελευταία στιγμή μεταθέτουν την επιβολή των προστίμων για το επόμενο εξάμηνο. Τώρα, αν γίνουν εκλογές τους επόμενους μήνες, στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως δύσκολα θα πιστωθούν τα πρόστιμα ύψους 400 εκατ. ευρώ στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων...

Πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ στα ανασφάλιστα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διασταύρωσης για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, θα ακολουθήσει η δεύτερη διασταύρωση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Και λέμε η δεύτερη, καθώς η πρώτη διασταύρωση απέτυχε παταγωδώς και ουσιαστικά η δεύτερη ήταν εκείνη που όρισε ποια οχήματα πραγματικά κινούνται ανασφάλιστα και, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ο αριθμός τους ανήλθε σε πάνω από 430.000 οχήματα.

Τα πρόστιμα που θα πιστωθούν στο TAXISnet για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα ανέρχονται από 100 έως 250 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.

Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

- 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 cc.

- 150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 cc και άνω.

- 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 cc.

- 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 cc και άνω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News