Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 11χρονος ζωγράφισε το βιασμό τους

Ελλάδα
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 11χρονος ζωγράφισε το βιασμό τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

8χρονος και 11χρονος βιάστηκαν μαζί από 14χρονο

Τον «εφιάλτη» τους ζωγράφισε ένα 11χρονο παιδί, το οποίο βιάστηκε μαζί με έναν 8χρονο από έναν ανήλικο μόλις 14 ετών σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.

Δύο φιγούρες σε ένα κρεβάτι, με μια γραμμή στη μέση, απ΄ άκρη σ΄ άκρη στο χαρτί να δηλώνει ότι ήταν ακινητοποιημένοι και ένα κεφάλι από πάνω τους, πρόδωσε την φρίκη που έζησαν ένα 8χρονο και ένα 11χρονο, τα οποία βιάζονταν και κακοποιούνταν από τον 14τετράχρονο, μέσα στη σκηνή τους, σε δομή προσφύγων.

Το περιστατικό περιέγραψε η αστυνόμος, Σοφία Κουσίδου, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Ανήλικοι οι οποίοι αιτούνται ή δικαιούνται διεθνή προστασία και η αντιμετώπισή τους από το δικαστικό σύστημα», που διοργάνωσαν σήμερα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Επιμελητών Ανηλίκων Ελλάδας.

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και αφορούν γενικότερα στη συγκέντρωση πληροφοριών για τη διερεύνηση τέτοιων περιστατικών, τόνισε ότι αν και τη συγκεκριμένη πράξη κατήγγειλε- έστω και καθυστερημένα- ο πατέρας ενός από τα θύματα, εντούτοις, όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, υπάλληλος οργάνωσης αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας, ενώ η σκηνή όπου είχε τελεστεί το αδίκημα, είχε απομακρυνθεί.

«Ωστόσο, ο ανήλικος δράστης, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα μας με τη μητέρα του εντοπίστηκε και συνελήφθη» ξεκαθάρισε η κ. Κουσίδου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη για «έλλειψη συντονισμού για τέτοια περιστατικά που υπάρχει μεταξύ της αστυνομίας και διαφόρων οργανώσεων που εργάζονται στο προσφυγικό».

«Πολλές φορές μάλιστα, δεν εντοπίζονται και δικάζονται ερήμην γιατί έχουν φύγει από τις δομές φιλοξενίας, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας δικτύου πληροφοριών. Ακανθώδες ζήτημα, παραμένει και η αξιολόγηση της ηλικίας τους, αφού πολλοί δηλώνουν κάτω των 18 ετών για να χαίρουν των προστατευτικών διατάξεων για τους ανήλικους» κατέληξε η κ.Ρωμανίδου.

«Ακόμη και τώρα δεν ξέρω αν έχουμε βρει σαν χώρα τον βηματισμό μας για το προσφυγικό ζήτημα και κυρίως για τα ασυνόδευτα» σχολίασε από την πλευρά της η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News