Η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη στην ανακοίνωση του «Ποταμιού»

Ελλάδα
Η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη στην ανακοίνωση του «Ποταμιού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σπύρος Δανέλλης απαντά στην ανακοίνωση «Ο Αμυράς στον δρόμο του Δανέλλη»

Αιχμηρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ποτάμι», αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή, Γιώργου Αμυρά, στην οποία βέβαια, δε λείπουν και οι αναφορές και για το βουλευτή Ηρακλείου, Σπύρο Δανέλλη.

Ο δεύτερος απαντά στην εν λόγω ανακοίνωση, με τίτλο «Ο Αμυράς στον δρόμο του Δανέλλη», μέσω μίας ανακοίνωσης στην οποία γράφει, μεταξύ άλλων, «Από το κόμμα δεν αποχώρησα, εσείς με διαγράψατε.»

Παράλληλα, ο βουλευτής σχολιάζει και την απόφαση του κόμματος στο οποίο, μέχρι πρότινος, άνηκε, αναφέροντας «Γνωρίζετε πολύ καλά πως χωρίς την προχθεσινή μου ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση δεν θα υπήρχε Συμφωνία προς κύρωση.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σπύρου Δανέλλη:

«Από το κόμμα δεν αποχώρησα, εσείς με διαγράψατε. Είχα εγκαίρως διαφωνήσει απόλυτα (και από το βήμα του Συνεδρίου μας) με την επιλογή του Ποταμιού να οδεύσει προς το «παλαιότερο του παλιού»: τη ΝΔ. Και αυτή η διολίσθηση ουδεμία σχέση έχει με Το Ποτάμι, στο οποίο εκλεγήκαμε με σταυρό προτίμησης τον Ιανουάριο του 2015.

Σήμερα, αλλοπρόσαλλα υπερθεματίζετε (και πολύ σωστά κάνετε) την πατριωτική επιλογή της κύρωσης της Συμφωνίας, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά πως χωρίς την προχθεσινή μου ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση δεν θα υπήρχε Συμφωνία προς κύρωση».

Η ανακοίνωση από το «Ποτάμι»:

«Ο Γιώργος Αμυράς λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι.

Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ. Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους. Ειδικά ο κ. Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης «ορκιζόταν» στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει, όμως, τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News