Πρόγνωση καιρού: Καταιγίδες, χιόνια αλλά και... σκόνη, τις επόμενες ημέρες

Κρήτη
Πρόγνωση καιρού: Καταιγίδες, χιόνια αλλά και... σκόνη, τις επόμενες ημέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφει το χειμωνιάτικο σκηνικό μετά τη μικρή ανάπαυλα, με νέο κύμα κακοκαιρίας να ξαναχτυπά τη χώρα μας, τις αμέσως επόμενες ώρες - Άστατος ο καιρός στην Κρήτη

Χαλάει σταδιακά ο καιρός καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές αλλά και χιονοπτώσεις, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας αυτής θα είναι η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ στην Κρήτη θα είναι άστατος, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις για το επόμενο 5ήμερο.

Στην Κρήτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι νοτιάδες, που την Τετάρτη και την Παρασκευή φαίνεται να πνέουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι κυρίως στα βόρεια παράλια του νησιού και η έντασή τους κατά τόπους θα φτάνει και τα 8 Μποφόρ.

Αποτέλεσμα των νοτιάδων θα είναι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα με τις ελάχιστες στις παραλιακές περιοχές να μην πέφτουν κάτω από τους 9 έως 11 βαθμούς και τις μέγιστες να φτάνουν τα μεσημέρι ακόμη και τους 17.

Οι βροχές θα είναι λιγότερες για τη βόρεια ακτή της Κρήτης και περισσότερες για τα νότια και τα δυτικά τμήματα του νησιού, ενώ έξαρση των φαινομένων περιμένουμε την Πέμπτη από το πρωί και από τα δυτικά, οπότε και θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα

Μέσα στην εβδομάδα θα σημειωθεί νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά, η κακοκαιρία θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ τα φαινόμενα που θα εμφανιστούν από την Τρίτη και μετά πιθανόν να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ποιες περιοχές της χώρας θα επηρεαστούν από το επόμενο κύμα κακοκαιρίας:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στο Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και αργότερα τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Νεφελώδης ο καιρός με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. από τα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Έντονες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται την Παρασκευή. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News