Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Αρνήθηκε την προστασία της αστυνομίας ο Μεσογαίας

Ελλάδα
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Αρνήθηκε την προστασία της αστυνομίας ο Μεσογαίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανικόβλητοι πολίτες έτρεχαν να γλυτώσουν τα χημικά των αστυνομικών, μαζί τους και ιεράρχες, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία σήμερα

Μια ομάδα πολιτών και Ιεραρχών έτρεχαν να αποφύγουν τα περισσότερα χημικά κι εκείνη την ώρα αστυνομικοί που ήταν στο υπουργείο Οικονομικών πρότειναν στους Ιεράρχες να μπουν στο καταφύγιο των επισήμων. Άμεσα διέλυσε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, τραυματίστηκαν ηλικιωμένοι και παιδιά.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών η αστυνομία έριξε δακρυγόνα του κατά του συγκεντρωμένου πλήθους, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι ενώ από πίσω οι κλούβες των ΜΑΤ είχαν δημιουργήσει φραγμό και να μην μπορεί να περάσει ο κόσμος να προφυλαχτεί..

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 14:30 μικρή ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να μπει στο προαύλιο της Βουλής και επιτέθηκε με λοστάρια κατά των ΜΑΤ, τα οποία, άγνωστο με ποιανού εντολή, προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων μέσα στο πλήθος.

Η χρήση των δακρυγόνων μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος ήταν εκτεταμένη, τόσο στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος όσο και σε άλλα σημεία, όπως στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Β. Σοφίας.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, προσπάθησαν να προστατέψουν τους ιεράρχες: «Περάστε», τους είπαν, «έχουμε καταφύγιο για τους επισήμους εδώ». Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, με κόκκινα τα μάτια από τα δακρυγόνα απάντησε: «Εμείς δεν είμαστε με τους επισήμους αλλά με το λαό!».

Βίντεο από Facebook (χρήστης: Θεόδωρος Τζέμης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News