Ελλάδα

Κρις Σπύρου: «Η ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας δεν παζαρεύεται»

Η ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας δεν παζαρεύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν παραβιάζεται, είπε ο Κρις Σπύρου στο συλλαλητήριο - «Δεν υπάρχουν Σλαβομακεδόνες δεν υπήρξαν ποτέ, δεν υπάρχει σήμερα Σλαβομακεδονία. Δεν υπήρξε βουλγαρομακεδονία ούτε βουλγαρομακεδόνες υπάρχουν».

«Δεν υπήρξε Σερβομακεδονία ούτε Σερβομακεδόνες υπάρχουν. Δεν υπήρξε Αλβανομακεδονία ούτε Αλβανομακεδόνες υπάρχουν. Υπάρχει μόνο μια Μακεδονία και αυτή είναι η Ελληνική μας Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες. Μακεδονία και Μακεδόνες που για χιλιάδες χρόνια απαρτίζουν το πιο ένδοξο και το πιο σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους. Το ένδοξο έθνος των Ελλήνων απαρτίζεται από συγγενείς φυλές, από Μακεδόνες, από Θεσσαλούς, από Ηπειρώτες, από Θρακιώτες, από Αθηναίους, από Κορίνθιους, από Θηβαίους, από Κρήτες, από Έλληνες του Πόντου, από Κύπριους από Σπαρτιάτες και πολλούς άλλους», είπε ο πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής Ένωσης Κρις Σπύρου στην ομιλία του στο συλλαλητήριο.

Υπογράμμισε ότι «αν η Μακεδονία μας αποσπαστεί με οποιοδήποτε μορφή από το ελληνικό έθνος, το έθνος των Ελλήνων θα μείνει με ένα τεράστιο κενό που ούτε το σύμπαν δεν θα μπορέσει να συμπληρώσει. Και οι χρυσές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας που έχουν γραφτεί από τους Μακεδόνες Φίλιππο, Αλέξανδρο και Αριστοτέλη θα βαφτούν μαύρες».

Ο κ. Σπύρου υποστήριξε ότι «η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι κράτος μαϊμού με μαϊμού πρωθυπουργό με το όνομα Ζόραν Ζάεφ και μαϊμού υπουργό Εξωτερικών και μαϊμού Σύνταγμα με τον τίτλο Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Αν η Συμφωνία των Πρεσπών επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιβάλλεται να επικυρωθεί θα δημιουργήσει το πρώτο και μοναδικό κράτος στην ανθρωπότητα αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ του οποίου η ονομασία θα εμπεριέχει την ελληνική λέξη Μακεδονία».

Μιλώντας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε ότι «η συμφωνία των Πρεσπών έχει ένα μόνο σκοπό, να αναγνωρίσει το ψευδοσλαβομακεδονικό μόρφωμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος με τη λέξη Μακεδονία στο όνομά του και να δώσει στους κατοίκους της, του παρατημένους κομμουνιστές παρτιζάνους που είχε συγκεντρώσει τη δεκαετία 1940-1950 ο Τίτο, μακεδονική εθνική ταυτότητα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κρις Σπύρου υποσχέθηκε ότι αν πάει στον ΟΗΕ η συμφωνία θα οργανώσει πολιτική αντίσταση στις ΗΠΑ και στον ΟΗΕ ανώτερη και από αυτή του 1993 και τόνισε «η ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας δεν παζαρεύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν παραβιάζεται. Από την καρδιά της πρωτεύουσας της Ελλάδας και εν ονομάτι του 99% των Ελλήνων της Αμερικής σας λέω: Ζόραν Ζάεφ, Μάθιου Νίμιτς, Νίκολα Ντιμιτρόφ, θέλετε τη Μακεδονία μας, μολών λαβέ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια