default-image

Μαξίμου: «Ακραία στοιχεία και χρυσαυγίτες προκάλεσαν τα επεισόδια»

Ελλάδα
Μαξίμου: «Ακραία στοιχεία και χρυσαυγίτες προκάλεσαν τα επεισόδια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακραία στοιχεία και χρυσαυγίτες επιχείρησαν να εισβάλουν στην Βουλή», σύμφωνα με το Μαξίμου

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και τονίζει.

«Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

Αστυνομία: «Ακροδεξιοί προκάλεσαν τα επεισόδια»

Μάλιστα πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναφέρουν επίσης ότι «Ακροδεξιοί προκάλεσαν τα επεισόδια στο συλλαλητήριο».

«Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια».

Αυτά τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News