Επιστολή - κόλαφος Καμμένου: Καταγγέλλει απόπειρα κοινοβουλευτικού «πραξικοπήματος»

Ελλάδα
Επιστολή - κόλαφος Καμμένου: Καταγγέλλει απόπειρα κοινοβουλευτικού «πραξικοπήματος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή του Πάνου Καμμένου, πρώην Υπουργού Άμυνας και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

«Κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα θα αποτελέσει τόσο το ενδεχόμενο αλλαγής του αριθμού των βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής όσο και αυτό της παράκαμψης της όποιας αρνητικής απόφασης λάβει αυτή για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τονίζει με την εν λόγω επιστολή του στον Νίκο Βούτση ο Πάνος Καμμένος.

Μέσω της επιστολής, ο κ. Καμμένος καλεί τον κ. Βούτση να μην προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα έχει κάνει «νόθευση» και θα έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ότι ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορούν να αυξηθούν και ότι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News