Διακοπή εφημερίας & συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στο «Δρομοκαΐτειο»

Ελλάδα
Διακοπή εφημερίας & συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στο «Δρομοκαΐτειο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι και διαμαρτύρονται

Η υποχρηματοδότητη, η υποστελέχωση και η υποβάθμιση των υπηρεσιών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Γι’ αυτό το λόγο, και με ανακοίνωση που εξέδωσαν, τη Δευτέρα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα διακοπεί η εφημερία στο νοσοκομείο και το Σωματείο Εργαζομένων θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Σε 1.400 οργανικές θέσεις υπηρετούν 450 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων», αναφέρει το Σωματείο, προσθέτοντας ότι «το Νοσοκομείο εφημερεύει δύο ημέρες την εβδομάδα και εισάγονται κατ' έτος 3.000 ασθενείς εκ των οποίων οι 2.000 είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό».

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού αναφέρεται ότι «δύο νοσηλευτές κάνουν βάρδια σε κάθε νοσηλευτικό τμήμα που είναι περιπτεριακού τύπου, απομακρυσμένα το ένα από το άλλο με 30 ασθενείς, πολλοί εξ αυτών των ασθενών είναι μη αμιγώς ψυχιατρικά περιστατικά. Φυλακισμένοι, υπόδικοι, εγκληματίες, προνοιακά και κοινωνικά περιστατικά, νοσηλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες με ψυχική νόσο χωρίς δυνατότητα να συνεννοηθούμε». Προσθέτει ότι τον τελευταίο χρόνο «αφού έκλεισαν όλες οι δημόσιες δομές, νοσηλεύονται με εισαγγελική εντολή άτομα με αυτισμό στο Δρομοκαΐτειο, χωρίς να διαθέτει την υποδομή νοσηλείας».

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται επίσης ότι, «οι Μονάδες αποϊδρυματοποίησης - αποασυλοποίησης των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από Κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση περνάνε από face control τους ασθενείς. Όποιος δεν τους κάνει, με τη διαδικασία των εισαγγελικών εντολών, τον ξεφορτώνονται στο Δρομοκαΐτειο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News