Βουλή: Εγκρίθηκε με 151 «Ναι» η Ψήφος Εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Ελλάδα
Βουλή: Εγκρίθηκε με 151 «Ναι» η Ψήφος Εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έξι βουλευτές-κλειδιά - Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Με ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Συνολικά ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές, ενώ την ψήφο εμπιστοσύνης αρνήθηκαν 148 βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Πέραν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσαν:

  • Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος
  • Η Έλενα Κοντουρά (με επιστολική ψήφο)
  • Η Κατερίνα Παπακώστα
  • Ο Σπύρος Δανέλλης
  • Ο Κωνσταντίνος Ζουράρης
  • Ο Βασίλης Κόκαλης (με επιστολική ψήφο)

Η Βουλή επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Τσίπρα, κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στην oλομέλεια, στο πλαίσιο του αιτήματος του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρείχαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπυρίδων Δανέλλης. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: 77 βουλευτές της ΝΔ, (αφού ο Γιώργος Κασαπίδης απουσίασε) οι 20 βουλευτές της ΔΗΣΥ, οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, οι 6 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι 5 βουλευτές του Ποταμιού και οι 5 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων. Από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, 7 αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ την έδωσαν τρεις: η Έλενα Κουντουρά (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ), ο Βασίλειος Κόκκαλης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ) και ο Σπυρίδων Δανέλλης (προερχόμενος από το Ποτάμι). 

Συνολικά, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 148 βουλευτές. Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιστολή, βάσει του κανονισμού δεν ελήφθη υπόψη. 

Οι πρώτες δηλώσεις του Πρωθυπουργού

«Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας. Σε μία κυβέρνηση που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της Συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολλών.», δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News