Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κύβοι και μίγματα λαχανικών

Ανακαλούνται τρόφιμα από τα ράφια των σούπερ - μάρκετ

Στην ανάκληση κύβων και μιγμάτων λαχανικών από τα ράφια των σούπερ - μάρκετ προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, τα προϊόντα «κύβοι λαχανικών» και «μίγματα λαχανικών», προέλευσης Αυστρίας, ενδέχεται να περιέχουν σέλινο, χωρίς όμως αυτό να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΦΕΤ από το του Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Το σέλινο είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό. Έτσι αποφασίστηκε η απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων.

Μάλιστα ο ΕΦΕΤ ζητά ανάκληση και απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων, ανεξαρτήτως παρτίδας, ενώ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα εφόσον έχουν ευαισθησία στο σέλινο, να μην καταναλώσουν τα παρακάτω προϊόντα.

Τα προϊόντα που ανακαλούνται από τη γερμανική εταιρεία «Dennree GmbH» είναι τα εξής:

  1. Κύβοι λαχανικών χωρίς μαγιά με εμπορική ονομασία dennree Gemüsebrühwürfel - hefefrei - σε συσκευασία των 60g ανά τεμάχιο.
  2. Κύβοι λαχανικών με μαγιά dennree Gemüsebrühwürfel - mit Bio-Hefe - σε συσκευασία των 66g ανά τεμάχιο.
  3. Μίγμα λαχανικών χωρίς μαγιά με εμπορική ονομασία dennree Gemüsebrühe - hefefrei - σε συσκευασία των 130g ανά τεμάχιο.
  4. Μίγμα λαχανικών με μαγιά με εμπορική ονομασία dennree Gemüsebrühe Nachfüller - mit Bio-Hefe - σε συσκευασία των 250g ανά τεμάχιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια