Άγρια κόντρα για την υπουργοποίηση του Κρητικού Β. Αποστολάκη -

Ελλάδα
Άγρια κόντρα για την υπουργοποίηση του Κρητικού Β. Αποστολάκη -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση στο Βουλή για την ψήφο εμπιστούνης

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στη Βουλή με αφορμή την τοποθέτηση του Κρητικού Βαγγέλη Αποστολάκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ποτέ, καμία κυβέρνηση στη μεταπολίτευση, δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος, εν ενεργεία στρατιωτικό. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήστατε, φορώντας ακόμη τη στολή του.Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης, την 21η Απριλίου 1967».

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπας επισήμανε ότι «Ο μόνος λόγος που ζήτησα τον λόγο είναι διότι θεωρώ και πιστεύω ότι άθελά του ο Πρόεδρος της ΝΔ υπέπεσε σε κολοσιαίο ατόπημα συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη με τον πραξικοπηματία της χούντας Σπαντιδάκη. Η μόνη σύγκριση που υπάρχει είναι ότι κατάγονται από το Ρέθυμνο. Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε, προσβάλλετε την δημοκρατία».

Σφοδρή αντιπαράθεση

Νωρίτερα πολιτικά αγύρτες, αναξιόπιστους, επικίνδυνους για τον τόπο χαρακτήρισε όσους κοροϊδεύουν και αλλάζουν τη θέση τους με μοναδικό γνώμονα την αντιπολιτευτική στρατηγική τους ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση. «Υπάρχουν ανάμεσά μας βουλευτές και κόμματα που πάντοτε υπερασπίζονταν μια διαφορετική άποψη από αυτήν που αποτελούσε εδώ και χρόνια την λεγόμενη εθνική γραμμή» είπε.

«Κυβέρνηση κουρελού είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Εξειδικεύοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για άθλιο θέατρο το οποίο έστησαν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, με τρεις στόχους, όπως είπε:

«Πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον, να κυρωθεί η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και, τρίτον, να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του».

Παρέμβαση Πάνου Καμμένου για τον Αποστολάκη

Την αντίδραση του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου προκάλεσε η κόντρα που ξέσπασε στη Βουλή σχετικά με την υπουργοποίηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη.

Συγεκριμένα, ο κ. Καμμένος έγραψε στο Twitter:

«Λάθος του πρωθυπουργού η στήριξη της ήδη νεκρής συμφωνίας των Πρεσπών.  ΕΓΚΛΗΜΑ του Κούλη φερόμενου ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλεί τον Έλληνα ΥΕΘΑ, τον Ναύαρχο, τον βάτραχο Αποστολάκη Σπαντιδάκη. Προσβάλει το Στράτευμα ο αδελφός της κομματάρχη Ερτογάν».

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News