Παραίτηση του Λευτέρη Παπαγιαννάκη από το ΚΙΝΑΛ λόγω Πρεσπών

Ελλάδα
Παραίτηση του Λευτέρη Παπαγιαννάκη από το ΚΙΝΑΛ λόγω Πρεσπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν μιλάμε για «Καμμένους των Πρεσπών» αυτό δεν συνάδει με μια παράταξη που θέλει να αλλάξει το πολιτικό αφήγημα, υποστηρίζει.

Παραιτήθηκε για την επί της αρχής διαφωνία του με τη στάση του Κινήματος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις πρόσφατες τοποθετήσεις στελεχών, αλλά και της προέδρου Φώφης Γεννηματά, για τους υποστηρικτές της συμφωνίας, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Όταν χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους που στηρίζουν μια συμφωνία «Καμμένους των Πρεσπών», αυτό δεν συνάδει «με έναν πολιτισμό και μια παράταξη που θέλει να αλλάξει το πολιτικό αφήγημα, τον τρόπο που κάνουμε πολιτική, τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον και πώς θέλουμε να είναι το πολιτικό κλίμα», δήλωσε.

Όπως τόνισε «το τοξικό κλίμα που για ακόμα μια φορά επιλέγουμε να προωθήσουμε, οι ακραίες τοποθετήσεις, η μη συναίνεση, όλα αυτά παίζουν ένα ρόλο» στην απόφασή του.

Σημείωσε ότι δεν προσωποποιεί τη στάση αυτή καθώς «όπως έχει εκφραστεί, μ' αυτόν τον τρόπο, είναι στάση του κινήματος γιατί κανείς άλλος δεν αντέδρασε» και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να θεωρήσουμε εκ των πραγμάτων ότι αυτή είναι η θέση του κινήματος. Δεν θέλω να προσωποποιήσω την απόφαση. Νομίζω ότι θα είναι άδικο και για εκείνη (τη Φώφη Γεννηματά)».

Όταν χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους που στηρίζουν μια συμφωνία «Καμμένους των Πρεσπών», αυτό δεν συνάδει «με έναν πολιτισμό και μια παράταξη που θέλει να αλλάξει το πολιτικό αφήγημα, τον τρόπο που κάνουμε πολιτική, τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον και πώς θέλουμε να είναι το πολιτικό κλίμα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα μεταναστών και προσφύγων, ο οποίος υπέβαλε χθες την παραίτησή του από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Παπαγιαννάκης χαρακτήρισε το πολιτικό κλίμα «πάρα πολύ τοξικό» και τα πράγματα «πάρα πολύ πολωμένα» και σημείωσε, περιγράφοντας την κατάσταση: «Όλες οι συζητήσεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο -κι εδώ λίγο υπερβάλλω- καταλήγουν στον εμφύλιο, όλα τα θέματα είναι γιατί οι προηγούμενοι ή καλύτεροι ήταν ή χειρότεροι. Αυτό το κλίμα δεν βοηθάει, δεν προωθεί τίποτα, απλώς μας κρατάει καθηλωμένους σε μια αντιπαλότητα και χωρίς καμία αλλαγή».

 Ο κ. Παπαγιαννάκης είπε ακόμα πως «η στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει στήριξη στην κυβέρνηση», ενώ σε ό,τι αφορά τα δικά του επόμενα πολιτικά βήματα εξήγησε, μεταξύ άλλων, πως «ό,τι και να πω, αυτό που θα "μιλήσει" είναι το τι θα κάνω. Οπότε, όταν κι αν επιλέξω να κάνω κάτι, βάσει αυτού θα κριθώ κιόλας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News