Άγγελος Συρίγος: «Υπάρχουν εκκρεμότητες για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Κρήτη
Άγγελος Συρίγος: «Υπάρχουν εκκρεμότητες για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα είπε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» - Καλεσμένος και ο Μανούσος Παραγιουδάκης

Μπορεί η συνταγματική αναθεώρηση να πέρασε στη Βουλή των Σκοπίων ωστόσο υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες προκειμένου  να ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες στη γείτονα χώρα και στη συνέχεια να προχωρήσει σε κύρωση η Ελλάδα της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να περιμένουμε την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών από πλευράς Σκοπίων για να προχωρήσει σε κύρωση στη συνέχεια η Ελλάδα της συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε ο κ.  Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στην εκπομπή Αντιθέσεις της ΚΡΗΤΗ TV και το Γιώργο Σαχίνη.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες ωστόσο πρέπει να ολοκληρωθούν προκειμένου να μην βρεθεί η Ελλάδα εκτεθειμένη. Συγκεκριμένα, εάν δεν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελλοχεύει ο κίνδυνος να κυρωθεί η συμφωνία στην Ελληνική βουλή, να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια να επικαλεστούν αυτές τις εκκρεμότητες και η συνταγματική αναθεώρηση να μην προχωρήσει ποτέ.

Μάλιστα ο Άγγελος Συρίγος υπενθύμισε ότι υπάρχει ιστορικό προηγούμενο εννοώντας τη συμφωνία με την Αλβανία.

Καλεσμένος της ίδιας εκπομπής ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Μανούσος Παραγιουδάκης ο οποίος τόνισε πως σε μια συμφωνία η οποία προκύπτει από διάλογο, όλα τα μέρη οφείλουν να θυσιάσουν κάτι προκειμένου αυτή να επιτευχθεί, ενώ σημείωσε πως η εν λόγω συμφωνία δεν αφορά μόνο τους κυβερνώντες αλλά κάθε έναν από τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News