Ελλάδα

Απολύθηκαν 12 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ - Χωρίς κεντρικό δελτίο το βράδυ της Παρασκευής

Ποιοι εργαζόμενοι του καναλιού είδαν την πόρτα της εξόδου από το κανάλι;

Απολύθηκαν 12 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ που κάλυπταν διάφορα είδη ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό, μία είδηση που έπεσε σαν «βόμβα» και για τους εργαζόμενους οι οποίοι προβαίνουν σε απεργίες.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν τρίωρη στάση εργασίας το βράδυ της Παρασκευής, από τις 7 έως τις 10 το βράδυ. Αυτό σημαίνει πως δε θα προβληθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων απόψε. Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία.

«Μέχρι στιγμής έχουν, ήδη, απολυθεί δώδεκα συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ.

«Οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως, είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές», προσθέτει το συνδικαλιστικό Όργανο των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ επίσης ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη προβεί σε αίτηση για τριμερή συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας και την εργοδότρια εταιρεία για τις θέσεις εργασίας. 

Μεταξύ των δημοσιογράφων που απολύθηκαν είναι οι εξής:

Μαρία Δουρουδή, Βίκυ Κατεχάκη, Ζωή Κατζαγιαννάκη, Βασίλης Τάνης, Μαρία Καραγιώργου, Κλειώ Νικολάου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Ιουλία Βελισσαράτου, Σταύρος Σαμουηλίδης, Σταύρος Οικονομόπουλος, Μαρία Φαρμακιώτη και Σοφία Τσίπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια