Ελλάδα

Νέα δημοσκόπηση: 41% των πολιτών θέλουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη δυσφορία των πολιτών για τη διακυβέρνηση Τσίπρα

Να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα» ζήτησε 41% των ερωτηθέντων στην διαδικτυακής έρευνας που διενήργησε το Newsbomb.gr με την εταιρεία Prorata . Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της «Ερώτησης της Δευτέρας» και 4.600 ήταν οι ερωτηθέντες σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Η πλειοψηφία αυτών επέλεξε να ευχηθεί κάτι κακό για τους άλλους, δηλαδή είτε «να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα» (41% του συνόλου), είτε «να μην κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ» (11%).
Εκείνοι που επέλεξαν θετικές ευχές, είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε για τη ΝΔ, ήταν λιγότεροι και μοιράστηκαν εξίσου μεταξύ εκείνων που ευχήθηκαν «να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ» (22%) και εκείνων που ευχήθηκαν «να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ» (21%).

Η δυσφορία του κόσμου αποτυπώνεται από το γεγονός ότι επικρατούν αρνητικές ευχές και όχι θετικές. Ωστόσο 23% των ερωτηθέντων ευχήθηκε να κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ.

Το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ φαίνεται, κατά συνέπεια, να σχηματίζεται από την αρνητική διάθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και μεταφράζεται σε ψήφο για τη ΝΔ. Σημαντικό μέρος αυτού του 41% των ψηφοφόρων που εύχονται «να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα» προσθέτονται στο 21% των ψηφοφόρων που εύχονται «να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ». Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ δε φαίνεται να κερδίζει μεγάλο μέρος του 11% εκείνων που εύχονται «να μην κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ», ένα μέρος του συνολικού κοινού που είναι ούτως ή άλλως μικρό σε μέγεθος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια