Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Μανιαδάκη - Τι είπε στους δημοσιογράφους

Ελλάδα
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Μανιαδάκη - Τι είπε στους δημοσιογράφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση Novartis βρέθηκε ο κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης

Δε θα μπορέσει να φύγει από την Ελλάδα μέχρι νεωτέρας ο Νίκος Μανιαδάκης που αποτελεί έναν από τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο της Novartis.

Το δικαστικό συμβούλιο επικύρωσε την εισαγγελική διάταξη με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας φαίνεται πως δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του τους δικαστές και έτσι το συμβούλιο συμφώνησε με την άποψη του εισαγγελέα ότι ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ύποπτος φυγής.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». Ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πως ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου: «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Σε ερώτηση αν αναφέρθηκε σε πιέσεις ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία... Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News