Πάνος Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση

Ελλάδα
Πάνος Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκαθαρίζει τις φήμες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στη θυελλώδη έναρξη της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών της Βουλής που συζητούν την επίμαχη τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας ξέσπασε όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας, Κώστας Δουζίνας, εισηγήθηκε η κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων να χωριστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος να είναι ανοιχτό, δημόσιο, και εκεί να γίνει εισήγηση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, να ακουστούν οι εκπρόσωποι των φορέων, να υποβληθούν ερωτήσεις αυστηρά εντός της ύλης, και στη συνέχεια η συνεδρίαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών για να γίνει πιο ενδελεχής συζήτηση. «Πολλά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ευαίσθητα και δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν», είπε ο κ. Δουζίνας και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν διαρροές από τη δεύτερο μέρος της συζήτησης, στο οποίο θα μετέχει και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεδρίαση αφορά την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, η οποία τίθεται σε ψηφοφορία την προσεχή Δευτέρα.

«Η σημερινή συζήτηση είναι απολύτως ασυνήθιστη και πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη, γιατί γίνεται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες παρουσίας του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Αμύνης», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Τασούλας, για να προσθέσει ότι το θέμα της ΕΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων, το θέμα εκσυγχρονισμού των F-16, είναι θέματα σοβαρά, για τα οποία η ΝΔ έχει αποδείξει το ενδιαφέρον της.

«Ωστόσο δεν είναι δυνατόν τόσο σημαντικά θέματα, απολύτως ασυνήθιστα και συνταγματικά ανεπίτρεπτα, να συζητούνται με την παρουσία ενός υπουργού Εθνικής Αμύνηςν ο οποίος χθες προανήγγειλε στο Συμβούλιο 'Αμυνας την αποχώρηση και τον αποχαιρετισμό του. Η ΝΔ επειδή εκτιμά ότι αυτά είναι πολύ σημαντικά θέματα, παρά την πρωτοφανή τσαπατσουλιά με την οποια τα έφερε ο υπουργός, δέχθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση και υπέβαλε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας», είπε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού ότι είναι σε αποδρομή και παραδίδει τα καθήκοντά του αναγκάζει τη ΝΔ να πει ότι αυτά τα θέματα θα τα συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου, όπως απαιτεί η τάξη και άρα η ΝΔ αποχωρεί».

«Όσο η ΝΔ είναι εδώ, θέλω να πω ότι απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση», αντέδρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόσθεσε: «ούτε έχω υποβάλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί η ΝΔ να προδικάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια, ούτε έχω δηλώσει πουθενά επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση», είπε ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε:

«Η κίνηση της ΝΔ είναι προσβλητική για το κοινοβούλιο, προσβλητική για το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, προσβλητική για τη στρατιωτική ηγεσία που σήμερα είναι εδώ, προσβλητική για τους φορείς που είναι εδώ και γίνεται διότι η ΝΔ άλλα λέει στο κοινοβούλιο και όταν στη συνέχεια αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στην απώλεια 265 εκατομμυρίων για το ελληνικό Δημόσιο και οδηγεί στο κλείσιμο της ΕΑΒ, τότε πάει στην αμερικανική πρεσβεία, ζητάει συγγνώμη, αλλάζει τη στάση της και δηλώνει ότι το έκανε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Και όχι απλώς αποχωρεί, το βάζει στα πόδια. Είναι ντροπή».

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας δήλωσε ανοιχτός σε βελτιώσεις στην τροπολογία και ανακοίνωσε αλλαγή επί τα βελτίω στη νομοθετική διάταξη. Ο κ. Καμμένος σε σχέση με την ονομαστική αξία της τήρησης των υποχρεώσεων της Lockheed αναγνώρισε ότι μπορεί να δημιουργούνταν παρερμηνείες και με βελτίωση η συνολική πραγματική αξία της συμφωνίας θα είναι τουλάχιστον 265 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News