Ελλάδα

7 άτομα σε καραντίνα μετά τον ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο νοσοκομείο 5 υπάλληλοι ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αστυνομικός

Σε καραντίνα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται πέντε υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και ένας αστυνομικός, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με ύποπτο φάκελο που είχε αποδέκτη την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτζιλάκη.

Πρόκειται για υπαλλήλους που εργάζονται στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη, οι οποίοι λίγη ώρα αφότου παρέλαβαν το φάκελο, αισθάνθηκαν ζαλάδες, αδιαθεσία και ενοχλήσεις στο βλεννογόνο τους στόματος και της μύτης.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Οι επτά που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύονται, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει.

Άμεσα το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος αποκλείστηκε και φρουρείται από την αστυνομία, ενώ ο φάκελος με το περίεργο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανείας.

Ειδικό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) μετέβη χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο με τις διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπονται.

Με απόφαση της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσής Βιτζιλάκη αναστέλλονται επ’ αόριστον όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.

Σε μήνυμά της που έστειλε στους φοιτητές, του καθηγητές και τους υπαλλήλους του πανεπιστημιακού ιδρύματος τους διαβεβαιώνει ότι «όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο. Με την ελπίδα ότι και η δοκιμασία αυτή θα λήξη σύντομα και αισίως, θα επανέλθω με ότι νεότερο.»

 

Πηγή: ert.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια