Συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο OPENTV

Ελλάδα
Συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο OPENTV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το βράδυ στις 7, η πρώτη συνέντευξη για το 2019 του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του OPEN με την Έλλη Στάη

Σε όλα τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη, που θα παραχωρήσει στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN απόψε το βράδυ.

Η λύση του Μακεδονικού μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της μέχρι τώρα θητείας μου, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPENTV και στην Έλλη Στάη.

Είπε ότι το ονοματολογικό ήταν θέμα άλυτο εδώ και 27 χρόνια εξαιτίας της αδράνειας των προηγούμενων κυβερνήσεων που αποτελούσε και βαρίδι για τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Σημείωσε ότι «αν η έξοδος από τα μνημόνια και την κρίση είναι το σημαντικότερο επίτευγμα, η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας είναι το δεύτερο.

Η Συμφωνία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αν υπάρξει στο μέλλον κάποιος νέος εθνικιστής, κάποιος νέος Γκρούεφκσι. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να έχει ένα ανοικτό μέτωπο με τη γειτονική χώρα και να σπαταλά διπλωματικό κεφάλαιο σε μια περίοδο που έχουμε έναν νευρικό γείτονα.».

«Δεν βλέπω τα πράγματα μέσα από το πρόσκαιρο όφελος και τις δημοσκοπήσεις, αλλά μέσα από την οπτική του εθνικού και πατριωτικού συμφέροντος, των μεγάλων οφελημάτων που θα έχει η χώρα από ένα θέμα που λιμνάζει για 26 χρόνια», τόνισε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας. 

Δεν υπάρχει ούτε ζήτημα εθνότητας, ούτε ζήτημα γλώσσας

Όταν πριν από έναν χρόνο ξεκίνησε η συζήτηση ο κ. Μητσοτάκης είχε συμβουλέψει την κυβέρνηση να ακολουθήσει την εθνική γραμμή που είχε χαραχτεί το 2007. Όταν είδε ότι αυτή τη γραμμή που ακολουθούμε, τότε άλλαζε θέση, είπε ο πρωθυπουργός στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη.

Επισήμανε ότι κάλεσε δύο φορές στο γραφείο του τους αρχηγούς των κομμάτων. «Περίμενα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα έχει αυτή την αντιφατική συμπεριφορά με μοναδικό γνώμονα την εσωκομματική σταθερότητα και το πρόσκαιρο όφελος», σχολίασε.

Μίλησε για διαρκή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να βρίσκει προφάσεις εν αμαρτίαιας, με τα επιχειρήματα που κάθε φορά προέβαλε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Όταν είδε ότι δεν είχαμε αφήσει καμία λεπτομέρεια ανοικτή, μετέτρεψε τον όρο ιθαγένεια στον όρο εθνότητας. Δεν υπάρχει ούτε ζήτημα εθνότητας, ούτε ζήτημα γλώσσας, σημείωσε.

Τον κατηγόρησε για προσπάθεια να κερδοσκοπήσει πολιτικά. «Μπορεί να το κάνει σε άλλα θέματα, όχι στα εθνικά», τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News