Θρίλερ με το φορτωμένο κοντέινερ στον Πειραιά με «χάπια των τζιχαντιστών»

Ελλάδα
Θρίλερ με το φορτωμένο κοντέινερ στον Πειραιά με «χάπια των τζιχαντιστών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η έρευνα στο κοντέινερ με τα «χάπια των τζιχαντιστών» στον Πειραιά - Το δρομολόγιο και τον τελικό προορισμό αναζητούν οι διωκτικές Αρχές

Από λιμάνι σε λιμάνι, μέχρι να χαθούν τα ίχνη του, φαίνεται πως πήγαινε το κοντέινερ με τη μεγάλη ποσότητα των λεγόμενων «χαπιών των τζιχαντιστών», που εντοπίστηκε χάρη στη στενή συνεργασία των ελληνικών με τις τουρκικές διωκτικές Αρχές, στον Πειραιά.

Όπως ανέφερε αρμόδια αστυνομική πηγή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα χρειαστούν πολλές ώρες ακόμα για να ολοκληρωθεί η έρευνα στο κοντέινερ και ήδη έχει βρεθεί μεγάλη ποσότητα του ναρκωτικού χαπιού captagon, το οποίο έχει γίνει γνωστό από την ευρεία χρήση που έκαναν τα μέλη του ISIS και θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως ένα ιδιαίτερα ισχυρό «έκσταση της Ανατολής».

Τα κλιμάκια της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, που έχει και το γενικό πρόσταγμα στην υπόθεση, σε συνεργασία με το Λιμενικό, το ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές Αρχές, καθώς και Τούρκους αστυνομικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πολύ στενής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Δίωξης Ναρκωτικών, αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να βγάλουν τα ναρκωτικά χάπια από το «περιτύλιγμά» τους, καθώς είναι μέσα σε ράβδους μολύβδου, που μεταφέρονται και κόβονται σε ειδικό μηχανουργείο, προκειμένου να αποκαλυφθεί η κρύπτη.

Το κοντέινερ περιείχε 24 παλέτες με περίπου 20 τέτοιες ράβδους η καθεμία, γι' αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί ή έρευνα.

Σημειώνεται, ότι το μολύβι χρησιμοποιείται επειδή δεν ανιχνεύονται τα ναρκωτικά από τις ακτίνες των ειδικών μηχανημάτων στα τελωνεία.

Ποιο ήταν το δρομολόγιο;

Αυτό που απασχολεί τις Αρχές είναι το δρομολόγιο που επρόκειτο να ακολουθήσει το κοντέινερ με τα captagon, κάτι που θα ερευνηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας μαζί με τις αστυνομίες και άλλων χωρών, πέραν της Τουρκίας, καθώς και ποιος είναι ο πρώτος αποστολέας και ο τελικός παραλήπτης.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πάντως, φαίνεται ότι το κοντέινερ ξεκίνησε από τη Συρία και έφτασε μέσω διεθνούς μεταφορικής εταιρείας στον Πειραιά πριν από πέντε ημέρες. Ως αποστολέας και παραλήπτης φαίνονται εμπορικές εταιρείες, ο ρόλος των οποίων θα διερευνηθεί.

Ποιος ο επόμενος σταθμός;

Επόμενος σταθμός φέρεται ότι ήταν η Κροατία, αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα ούτε εκεί ήταν ο τελικός προορισμός. Εξετάζεται η εκδοχή να πήγαινε από χώρα σε χώρα μέχρι να χαθούν τα ίχνη του, καθώς και η πιθανότητα να κατέληγε και πάλι στη Μέση Ανατολή, όπου έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν ότι έχουν καταλήξει και άλλα φορτία με τα συγκεκριμένα χάπια.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα γίνουν ανακοινώσεις για την υπόθεση από της ΕΛΑΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News