Στους -20 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στη χώρα - Λευκή η Ακρόπολη!

Ελλάδα
Στους -20 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στη χώρα - Λευκή η Ακρόπολη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη τη χώρα

Έπεσε στο ναδίρ το θερμόμετρο στη χώρα καθώς στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Νευροκόπι Δράμας έδειξε 21 βαθμούς υπό το μηδέν το πρωί της Τρίτης και επικράτησε πολύ ισχυρός παγετός σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ακολούθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου σταθμών meteo-ΕΑΑ, σε αρνητικές θερμοκρασίες:

Νέος Καύκασος Φλώρινας (-20,4),

Γρεβενά (-19,9),

Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5),

Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3),

Φλώρινα (-18,8), η Πτολεμαΐδα (-18,5)

Περτούλι (-17,5).

Mάλιστα το «έστρωσε» ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας που «ντύθηκε» στα λευκά, ενώ πανέμορφη είναι η εικόνα της χιονισμένης Ακρόπολης.

Η κακοκαιρία πλήττει τη χώρα και σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Απεγκλωβισμοί στη Χίο

Χθες στο ορεινό οδικό δίκτυο της Χίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να παρέμβει σε τέσσερις περιπτώσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων και την παροχή βοήθειας. Στις 6.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός δύο ατόμων στην περιοχή «18» με τη βοήθεια εθελοντών.

Μια ώρα μετά, στις 7.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ απεγκλωβισμός τριών ατόμων που επέβαιναν σε όχημα το οποίο βρισκόταν μεταξύ του χωριού Αυγώνυμα και του Ναυτικού Φυλακίου Προβατά. Τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην πόλη της Χίου με πυροσβεστικό όχημα.

Στις 8.30 το βράδυ, μεταφέρθηκαν με πυροσβεστικό όχημα ένας παιδαγωγός και δύο μαθητές από το Βροντάδο στις εγκαταστάσεις του χωριού της «Κιβωτού του Αιγαίου» στο Αίπος και μια ώρα μετά μεταφέρθηκε πάλι με πυροσβεστικό όχημα μια παιδαγωγός από το χωριό της «Κιβωτού του Αιγαίου» στην πόλη της Χίου.

Απεγκλωβίστηκε πατέρας και παιδί 

Ένας πατέρας και το μόλις ενός έτους παιδί του εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τους λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στον επαρχιακό δρόμο Σοχού–Μαυρούδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε στις 23:50, το όχημα ακινητοποιήθηκε όχι από χιονόπτωση αλλά από αιφνίδιο ανεμοσούρι. Κλιμάκιο πυροσβεστών με τη συνδρομή αλατιέρας του Δήμου απεγκλώβισαν τον πατέρα και το παιδί του από το χιόνι που έφτανε στο οδόστρωμα τους 70 πόντους.

Προβλήματα στις μετακινήσεις 

Προβλήματα υπήρξαν και στην Αττική και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο.

- Αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 8:20 το πρωί,  σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

-στην Καισαριανή, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή·

-επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

(Φωτογραφία protothema.gr) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News