default-image

Εκλογές στις 17 Μαρτίου; - Ποια σενάρια εξετάζει ο Αλ. Τσίπρας

Ελλάδα
Εκλογές στις 17 Μαρτίου; - Ποια σενάρια εξετάζει ο Αλ. Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο σενάρια εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας και που τα δύο καταλήγουν σε πρόωρες εκλογές  

Τα δύο σενάρια που εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Πόσο πιθανό είναι να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ποιοί βουλευτές άλλων κομμάτων φέρονται έτοιμοι να την ψηφίσουν. Γιατί είναι πιθανό να στηθούν κάλπες στις 17 Μαρτίου.

Δύο βασικά σενάρια εξετάζει ο πρωθυπουργός και μάλιστα συζητά με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ξεκίνησε στις 12.20 μετά το μεσημέρι. Και τα δύο σενάρια καταλήγουν σε πρόωρες εκλογές.

Σενάριο πρώτο: Ο Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης – Εκλογές στις 26 Μαΐου

Το πρώτο σενάριο είναι ο πρωθυπουργός -σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος πραγματοποιήσει την “απειλή” του και αποχωρήσει από την κυβέρνηση– να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, προκειμένου να φτάσει η κυβέρνησή του μέχρι τις 26 Μαΐου και να στηθούν κάλπες μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Σε αυτή την περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης πριν την συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως εφόσον τεθεί θέμα εμπιστοσύνης, θα υπερψηφίσουν την πρόταση ο κ. Δανέλλης από το Ποτάμι, η κυρία Παπακώστα, οι κύριοι Παπαχριστόπουλος και Ζουpάρις, όπως και η κυρία Κουντουpά από τους ΑΝΕΛ και ο κ. Σαριδάκης από την Ένωση Κεντρώων.

Σενάριο δεύτερο: Εκλογές στις 17 Μαρτίου

Το δεύτερο σενάριο αφορά τον προβληματισμό του Αλέξη Τσίπρα να μην “χρεωθεί” την πρόκληση ρωγμών σε τρία κόμματα (Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος στην κυβέρνηση.

Εάν τελικά ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να μην ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, τότε όλα δείχνουν πως οι εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα, με πιθανότερη ημερομηνία την 17η Μαρτίου.

Πηγή: ellada.press.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News