Έτσι θα είναι οι νέες αστυνομικές ταυτότητες - Πότε θα αντικατασταθούν;

Ελλάδα
Έτσι θα είναι οι νέες αστυνομικές ταυτότητες - Πότε θα αντικατασταθούν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία για την αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με νέες

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία επανέκδοσης αστυνομικών ταυτοτήτων, οι οποίες θα εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μάλιστα, οι νέες ταυτότητες, οι οποίες θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας, θα διαθέτουν ειδικό τσιπάκι, ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και βιομετρικά στοιχεία.

Επίσημες ενημερώσεις θα υπάρξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο διαγωνισμός για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων αναμένεται να γίνει μέσα στο 2019.

Μάλιστα, η εταιρεία που θα κατασκευάσει τις ταυτότητες θα αναλάβει και συνολικά 11 δημόσια έγγραφα που απαιτούν υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας.

Πάντως, για τις νέες ταυτότητες έχει ήδη δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ενώ, έχουν ήδη γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναλυτικά, μέρος της Υπουργικής Απόφασης:

«Δελτία ταυτότητας παλαιού τύπου, τα οποία έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 127/1969, αντικαθίστανται υποχρεωτικά, εντός διαστήματος πέντε (5) ετών από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του άρθρου 13, ως εξής:

α. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Α έως και Ε, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών, από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του άρθρου 13.

β. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Ζ έως και Κ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών, από το πέρας της προθεσμίας της προηγούμενης περίπτωσης.

γ. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Λ έως και Ο, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (β).

δ. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Π έως και Σ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (γ).

ε. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Τ έως και Ω, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (δ).

Μέχρι την αντικατάστασή τους, τα ως άνω δελτία θεωρούνται ισχυρά. Σε κάθε περίπτωση η ισχύς τους παύει μετά το πέρας διαστήματος πέντε (5) ετών, από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του άρθρου 13.»

Οι νέες ταυτότητες αναμένεται να έχουν τον εξής σχεδιασμό:

Ενώ, θα μοιάζουν κάπως έτσι:

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News