Ελλάδα

Μαγευτικές εικόνες από την κατάλευκη Εύβοια

Με τον «Ραφαήλ» να μας αποχαιρετά, ντύνοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας στα λευκά υποδεχόμαστε τη «Σοφία», η οποία μας επισκέπτεται με πιο άγριες διαθέσεις

Σε πολλές περιοχές της χώρας το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό.

Έτσι και στην όμορφη Εύβοια από εκεί που μας έρχονται και οι φωτογραφίες του αναγνώστη του neakriti.gr κ. Σάκη Στάμου.

Μοναδικό τοπίο, υπέροχες εικόνες από την γραφική βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα από το χωριό Γαλτσάδες του Δήμου Ισταίας Αιδηψού.Το πανέμορφο χωριό είναι χτισμένο στους πρόποδες του Τελέθριου Όρους σε υψόμετρο 464μ.

Η χιονόπτωση - όπως μας ενημερώνει και ο αναγνώστης μας - ξεκίνησε στις 10 το πρωί και έως νωρίς το βράδυ το ύψος του χιονιού ξεπερνούσε τους είκοσι πόντους. 

Η διέλευση των οχημάτων είναι αδύνατη ακόμη και με αλυσίδες, ενώ υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το τμήμα του Δήμου Ισταίας.

Για τους κατοίκους ωστόσο της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με ψυχραιμία είναι κάτι συνηθισμένο.

Σημειώνεται επίσης ότι έχει δεχτεί πολλές κλήσεις η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώσεις δέντρων.

Στη βόρεια και κεντρική Εύβοια η χιονόπτωση είναι έντονη και πυκνή, μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, απαγορεύεται η μετακίνηση των φορτηγών στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Η παλιά βρύση που απεικονίζεται στη φωτογραφία είναι χτισμένη επί Τουρκοκρατίας και στέκει, επιβλητική, μέχρι και σήμερα όπως και ο ιερός ναός Αγίου Αθανασίου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια