Επίδομα ενοικίου στέγασης: Πότε αναμένεται να δοθεί

Ελλάδα
Επίδομα ενοικίου στέγασης: Πότε αναμένεται να δοθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι δικαιούνται και πώς μπορούν να καταθέσουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται  

Φέτος σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το επίδομα ενοικίου - στέγασης αναμένεται να δοθεί σε περίπου 300.000 δικαιούχους με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά και με αυστηρούς όρους και διασταυρώσεις των στοιχείων που θα δηλώσουν τα νοικοκυριά.

Διαβάστε αναλυτικά πως καταθέτουμε αίτηση για το επίδομα όπως επίσης και ποιοι δικαιούνται το επίδομα ενοικίου.

Ξεκίνησε η διαδικασία καταθέσεως αίτησης για το επίδομα ενοικίου - στέγασης 2019.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση.

Οι αιτήσεις για επίδομα ενοικίου – στέγασης 2019, θα πρέπει να πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα είναι αντίστοιχη με εκείνη για το κοινωνικό μέρισμα, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται με τους κωδικούς του taxisnet, για να υποβάλουν την αίτηση και θα πληροφορούνται άμεσα αν δικαιούνται ή όχι την επιδότηση.

Πρέπει να υπογραμμιστεί πως η διάρκεια της χορήγησης για το επίδομα ενοικίου 2019 δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες από την ημερομηνία της αρχικής καταβολής.

Αφού κατατεθεί η αίτηση, τα χρήματα για το επίδομα ενοικίου – στέγασης θα καταβάλλεται στον τραπεζικό τους λογαριασμό για όσους πληρώνουν ενοίκιο ενώ η ενοικίαση κατοικίας θα πρέπει να αποδεικνύεται μέσα από το σύστημα Τaxis όπου δηλώνονται οι ενοικιάσεις κατοικιών.

Εάν οι πολίτες που έχουν κάνει αίτηση επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, το επίδομα ενοικίου καταβάλλεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News