Ελλάδα

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Απόταξη για 4 αστυνομικούς προτείνει η ΕΔΕ

Παραμονή Χριστουγέννων κατατέθηκε το πόρισμα

Βαριές ποινές προτείνει για τους 8 αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που κατατέθηκε στις 24 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών για τους τέσσερις εκ των οχτώ αστυνομικών προτείνεται η απόταξη, η βαρύτερη, δηλαδή, πειθαρχική ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε αστυνομικό.

Για τους υπόλοιπους 4 προτείνεται η επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω αστυνομικοί - αν γίνει δεκτή η πρόταση των συντακτών της ΕΔΕ - θα απέχουν από τα καθήκοντά τους για όσους μήνες αποφασιστεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να αμείβονται. Εάν, δε, μετά την επιστροφή τους στην υπηρεσία υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα θα αποταχθούν.

Η ΕΔΕ υπό την ευθύνη ταξίαρχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών είχε διαταχθεί μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, κοντά στην Ομόνοια.

 

Σχόλια