Χανιώτης ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τον εμπρηστικό μηχανισμό στο Κολωνάκι

Ελλάδα
Χανιώτης ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τον εμπρηστικό μηχανισμό στο Κολωνάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από το τυφλό δολοφονικό χτύπημα το πρωί έξω από τον  Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου  

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι είναι Κρητικός και μάλιστα Χανιώτης.

Σοκαρισμένοι είναι και οι συνάδελφοι του αστυνομικοί στα Χανιά που στέλνουν το μήνυμα ότι θα είναι δίπλα του σε ότι χρειαστεί.

Πρόκειται για ένα «χριστουγεννιάτικο τυφλό και δολοφονικό χτύπημα», είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Όπως διευκρινίζει μάλιστα ο κ. Μπαλάσκας, ο αστυνομικός δεν προσπάθησε να ανοίξει το κουτί, όπως μεταδόθηκε από κάποια μέσα, αλλά έσκασε πολύ κοντά του.  

Ειδικότερα, ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε: «Ο αστυνομικός δεν πήγε να ανοίξει το κουτί, δεν είναι ανόητος ο άνθρωπος. Ενώ το είχε βάλει στο παρτέρι έσκασε, ήδη το είχε μετακινήσει. Για αυτό και έχουμε μία υποψία ότι υπήρχε τηλεχειρισμός, γιατί ήδη είχε μετακινηθεί το κουτί από τον νεωκόρο από τα σκαλάκια της εκκλησίας και είχε πάει στο παρτέρι. Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Περιμένουμε τις πρώτες ενδείξεις από τα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για να δούμε τι εκρηκτικός μηχανισμός είναι και ποιο ήταν το πυροκροτικό μέσο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Χανίων

«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων εκφράζουμε τις θερμές μας ευχές για ταχεία ανάρρωση του τραυματισθέντος συναδέλφου μας.

Ο συνάδελφος και συντοπίτης μας, υιός επίσης συναδέλφου μας, υπηρετούντος σε Υπηρεσία του Νομού Χανίων, τραυματίσθηκε εν ώρα καθήκοντος!

Συγκεκριμένα, ο συντοπίτης συνάδελφός μας, έλαβε σήμα ως πλήρωμα περιπολικού οχήματος για να μεταβεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, καθώς εκεί υπήρχε ένα ύποπτο δέμα. Μεταβαίνοντας στο σημείο και παραμένοντας στο χώρο του Ιερού Ναού εξερράγη το ύποπτο δέμα και τον τραυμάτισε.

Ερωτούμε ποιος ή ποιοι θέλουν νεκρό αστυνομικό μετά από τη σημερινή ΑΝΕΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ, έκρηξη βόμβας στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας; 

Ερωτούμε για ποιο λόγο και από ποιους γίνονται στόχοι Ιεροί Ναοί και μάλιστα στην πολυσύχναστη αυτή περιοχή και κυρίως την περίοδο των εορτών;  Τι μήνυμα αποσκοπούν να περάσουν; 

Ερωτούμε τους έχοντες και κατέχοντες την εξουσία έως πότε θα περιμένουμε να αναγνωρισθεί το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό; Έως που θέλετε να αυξηθεί η λίστα με τους τραυματίες και θανόντες συναδέλφους για να νομοθετήσετε το αυτονόητο; Μα τι συζητάμε τώρα; Τι πιο αυτονόητο από το να πηγαίνεις το πρωί στη δουλεία σου και να τραυματίζεσαι από έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού…    

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων ζητάμε το αυτονόητο, δηλαδή τη σύλληψη των δραστών της «άνανδρης» αυτής επίθεσης, την προσαγωγή τους στην ελληνική Δικαιοσύνη και την παραδειγματική τους τιμωρία προς γνώση και συμμόρφωση των επόμενων που θα προσπαθήσουν να σκοτώσουν συναδέλφους μας! Δυστυχώς θα υπάρξουν και επόμενοι καθώς κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα των μεγαλουπόλεων της Χώρας και τείνει αν δεν έχει ήδη γίνει…να εκτροχιαστεί…».

Το χρονικό της επίθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο νεωκόρος του Ιερού Ναού εντόπισε το πρωί το κουτί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, που περιείχε τον εμπρηστικό μηχανισμό και ειδοποίησε τον αστυνομικό που υπηρετεί στο ΑΤ Εξαρχείων.

Ο αστυνομικός έφτασε στο σημείο, αφού κλήθηκε βοήθεια στο σημείο και μόλις πλησίασε στο σημείο εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τότε προκλήθηκε η έκρηξη που τον τραυμάτισε ελαφρά στα χέρια και το πρόσωπο και διεκομίσθη στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Επίσης ελαφρά τραυματίστηκε και ο νεωκόρος. Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων Νικόλαος Ξανθουδάκης και τα λοιπά μέλη του προεδρείου μόλις πληροφορήθηκαν το συμβάν επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκο και ενημερώθηκαν ότι ο μηχανισμός ήταν εμπρηστικός και ευτυχώς τα τραύματα του συναδέλφου μας δεν είναι εκ πρώτης όψεως ανησυχητικά.

(Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News