Ελλάδα

ΕΟΦ: Προσοχή σε αυτά τα προϊόντα ενίσχυσης της libido

Πρόκειται για τα «Vit - Time Bitkisel Macun for Victory», «Epimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun» και «Sahimerdan Epimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun»

Προσοχή σε τρία φαρμακευτικά προϊόντα, τουρκικής προέλευσης, για την ενίσχυση της libido συστήνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για τα «Vit - Time Bitkisel Macun for Victory», «Epimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun» και «Sahimerdan Epimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun», τα οποία εντοπίστηκαν από τα γερμανικά τελωνεία, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν διατεθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή της Γερμανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των παραπάνω προϊόντων.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, τα εν λόγω προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Συνεπώς, η χρήση των παραπάνω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που τα προϊόντα περιέλθουν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια