Αγκαλιασμένοι έφυγαν από τη ζωή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Ελλάδα
Αγκαλιασμένοι έφυγαν από τη ζωή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια συγκινητική και συνάμα τραγική ιστορία αγάπης στη Μαγνησία

«Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο» ήταν ένα ηλικιωμένο ένα ζευγάρι στα Άνω Λεχώνια της Μαγνησίας…

Πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας 74 ετών και έναν άνδρα ηλικίας 68 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν χτες - παραμονή των Χριστουγέννων - το μεσημέρι, νεκροί από την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που τους επισκέφτηκε προκειμένου να δει εάν έχουν ανάγκη από φαγητό και φάρμακα για τις γιορτές.

Άμεσα στο σπίτι κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ μετέβησαν και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε το θάνατο και των δύο ηλικιωμένων που βρίσκονταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι όταν συνέβη το μοιραίο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έλεγξαν κάθε στοιχείο προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας όπως και τελικά συνέβη, αφού, πιθανότατα, τα αίτια του θανάτου τους ήταν παθολογικά.

Ήταν μόνοι τους στη ζωή

Το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά και προβλήματα υγείας και ήταν μόνο στη ζωή χωρίς καμία βοήθεια από τον έξω κόσμο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε σκελετωθεί, τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη και να σιτιστεί. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος τις άλλαζαν πάνες και τη βοηθούσαν για το φαγητό σε ένα σπίτι όπου οι συνθήκες ήταν πραγματικά άθλιες καθώς στα πατώματα κυκλοφορούσαν πλέον σκουλήκια.

Ο άνδρας ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως αντιμετώπιζε κι εκείνος προβλήματα υγείας.

Κανένας από τους δύο τους δεν είχε καμία άλλη βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.

Η κατάσταση των δύο ηλικιωμένων ήταν τραγική. Η «Βοήθεια στο Σπίτι» τούς συνέδραμε με ρούχα, σκεπάσματα, φαγητό, φάρμακα. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα είχαν διογκωθεί περαιτέρω.

Έκλαιγε γιατί δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της

Στην αρχή του 2018 οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει έτσι ώστε η 74χρονη να φιλοξενηθεί από το Γηροκομείο Βόλου, όμως εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της και έκλαιγε.

Οι υπάλληλοι παρενέβησαν και δεύτερη φορά έτσι ώστε η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες είχαν πάρει θετική απάντηση από το Γηροκομείο Καναλίων ότι βρέθηκε ένα κρεβάτι.

Δυστυχώς, η 74χρονη δεν πρόλαβε να μεταφερθεί εκεί.

Άγνωστο πώς και γιατί απεβίωσε μαζί με τον σύζυγό της.

Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να ριχθεί φως στα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, καθώς εκείνο που προβληματίζει είναι ο σχεδόν παράλληλος θάνατος και των δύο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News