Πανελλήνιες - Νέο σύστημα μοριοδότησης: Οι «πράσινες» και οι «κόκκινες» σχολές

Ελλάδα
Πανελλήνιες - Νέο σύστημα μοριοδότησης: Οι «πράσινες» και οι «κόκκινες» σχολές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο σύστημα μοριοδότησης όπως το ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου

Από το 2020 αλλάζει το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2019 θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο, που αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Ενώ, οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα θα αφορούν όσους δώσουν Πανελλήνιες το καλοκαίρι του 2020.

Οι «πράσινες» και οι «κόκκινες» σχολές

Όπως ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου από το 2020 και έπειτα θα υπάρχουν σχολές, που ανάλογα με τη ζήτηση, θα «κοκκινίζουν» ή θα «πρασινίζουν» στο μηχανογραφικό.

Ειδικότερα, οι «πράσινες» σχολές θα είναι αυτές που έχουν τη λιγότερη ζήτηση, και εισαγωγή των φοιτητών σε αυτές θα γίνεται χωρίς εξετάσεις παρά μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου, ενώ οι «κόκκινες» σχολές θα είναι εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και εισαγωγή τους θα γίνεται με το σύστημα των Πανελλαδικών.

Στις σχολές με «κόκκινο» η εισαγωγή θα γίνεται με το κλασικό σύστημα των Πανελλαδικών, καθώς στα συγκεκριμένα τμήματα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους υποψηφίους. Στις υπόλοιπες σχολές ανάβει πράσινο φως για την ένταξη των υποψηφίων ανάλογα με το βαθμό του Εθνικού Απολυτηρίου.

Προσοχή χρειάζεται, καθώς οι σχολές της κάθε «κατηγορίας» μπορούν να αλλάζουν. Ειδικότερα μία σχολή που την πρώτη χρονιά έχει «πράσινο» χρώμα και η εισαγωγή γίνεται χωρίς Πανελλαδικές μπορεί να αλλάξει κατηγορία το επόμενο έτος.

Αυτό θα κρίνεται βέβαια από τη ζήτηση των υποψηφίων.

(Με πληροφορίες από iefimerida.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News