Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Θα ισοπεδώσουμε την βραχονησίδα αν ανέβει κάποιος»

Ελλάδα
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Θα ισοπεδώσουμε την βραχονησίδα αν ανέβει κάποιος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση», δήλωσε ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Αποστολάκης ΠΝ

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Αποστολάκης ΠΝ, μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις, που χαρακτηρίστηκαν από έντονη τουρκική προκλητικότητα, ενώ αναφέρθηκε στις σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά και με την στρατηγικής σημασίας σχέση με την ΕΕ.

Ειδικότερα, ο Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης, αναφέρθηκε στην κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο αρχιπέλαγος και έκανε λόγο για τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί σε περίπτωση που οι Τούρκοι επιχειρήσουν να τις ξεπεράσουν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

Στον απόηχο των πρόσφατων συνομιλιών που έλαβαν μέρος με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον στρατηγικό διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών αναφορικά με τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή δήλωσε πως: «οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μίλησε και για το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης και τις στρατηγικής σημασίας συμμαχίες και σχέσεις με τους διεθνείς εταίρους, όπως τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως: «εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».  

Πηγή: onalert.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News