Προεκλογικός πυρετός και «άρωμα» Κρήτης

Ελλάδα
Προεκλογικός πυρετός και «άρωμα» Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τιμητικές αναφορές σε Λ. Αυγενάκη και Β. Μεϊμαράκη έκλεισε ο Κ. Μητσοτάκης το 12ο Συνέδριο της Ν.Δ.

Με σήμα γενικής προεκλογικής κινητοποίησης στο “γαλάζιο” στρατόπεδο, νέα δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, αλλά και έντονο “άρωμα” Κρήτης έπεσε η “αυλαία” στο τριήμερο συνέδριο της Ν.Δ. στην Αθήνα.

Στην ομιλία του, με την οποία έκλεισε τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προτείνει την παραμονή του αεικίνητου - όπως τον εκθείασε για τον ζήλο και την ακούραστη εργατικότητά του - βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ., ενώ συνάμα ανακοίνωσε ότι ο Κρητικός στην καταγωγή πρώην πρόεδρος της παράταξης Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ηγηθεί του κόμματος στη μάχη των ευρωεκλογών, ως επικεφαλής του “γαλάζιου” ευρωψηφοδελτίου.

Αναλυτικότερα, “κλείνοντας” τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το κόμμα σε προεκλογικό βηματισμό, ζητώντας δουλειά, βοήθεια και στήριξη απ’ όλους, ώστε η Ν.Δ. να επιφέρει την αναγκαία - όπως τη χαρακτήρισε - αλλαγή σελίδας στη χώρα.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως το 2019 θα είναι «πολύ καλό έτος» για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα, σημειώνοντας πως το σύνθημα της παράταξης είναι «λιγότεροι φόροι, “έκρηξη” επενδύσεων και νέες δουλειές». Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι στις αρχές του 2019, από τις 10 Ιανουαρίου, θα αρχίσει να ανακοινώνει τα ονόματα για τα ψηφοδέλτια των εκλογών και των ευρωεκλογών, όπως εξήγησε, με ένα συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών, που θα δείχνουν προς το μέλλον και θα πιστοποιούν και την ανανέωση του κόμματος.

Όσον αφορά στις κάλπες για την Αυτοδιοίκηση, είπε πως στόχος είναι μην κερδίσει ούτε μία από τις 14 περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Ν.Δ. να επικρατήσει στις περισσότερες.

«Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει από μια δεκαετία κρίσης, έτοιμη να ανοίξει πάλι τα μεγάλα “φτερά” της και να αγκαλιάσει την ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επιτέθηκε εκ νέου με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού, όπως το είχε κάνει και την Παρασκευή, στο άνοιγμα των εργασιών του “γαλάζιου” συνεδρίου.

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου, γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δε θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο. Γιατί τα “Μυστικά του Βάλτου” της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει. Κύριε Τσίπρα, δε σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονές μας», τόνισε ακόμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συνέχισε: «Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει, γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω. Γιατί, εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος και εξασθένησε τη δημοκρατία μας... Έφερε ένα βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και τώρα εφαρμόζει ένα άτυπο 4ο. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες. Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας. Από την άλλη, εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δισ. το κόστος του τα τελευταία τρία χρόνια. Το κράτος μεγάλωσε, αλλά δυστυχώς δεν έγινε καλύτερο».

“Εγκώμια” Μεϊμαράκη

Την ξεχωριστή τιμητική του στο συνέδριο είχε ο γραμματέας και βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, στον οποίο έκαναν ιδιαίτερες, εγκωμιαστικές αναφορές τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την ομιλία του, με την οποία έπεσε η “αυλαία” του συνεδρίου, στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Λευτέρη Αυγενάκη, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να προτείνει την παραμονή του στη θέση του γραμματέα της Ν.Δ.

«Σήμερα εκλέγουμε με ανοικτές διαδικασίες τη νέα Πολιτική Επιτροπή», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Και θα εισηγηθώ ο Λευτέρης Αυγενάκης να παραμείνει στη θέση του γραμματέα, για να μας οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του 2019».

Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Λευτέρη Αυγενάκη βεβαίως δεν προξένησε ουδεμία έκπληξη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει καταστήσει σαφές ότι έχει μείνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το έργο και τη δουλειά που έχει ρίξει ο Μεσαρίτης πολιτικός στο πόστο του γραμματέα του κόμματος. Ενδεικτικό είναι, εξάλλου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ομιλία Αυγενάκη στο συνέδριο, κάλεσε τους συνέδρους να χειροκροτήσουν θερμά τον γραμματέα του κόμματος, επαινώντας το πόσο δραστήριος είναι και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τρέχει τόσο, που μοιάζει να είναι σε δύο μέρη ταυτόχρονα».

Πριν την ανακοίνωση Μητσοτάκη για την παραμονή Αυγενάκη στο πόστο του γραμματέα, και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε κάνει μια τιμητική αναφορά στον βουλευτή Ηρακλείου, καλώντας με νόημα τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ανανεώσει τη θητεία του ως γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τουλάχιστον μέχρι τις εθνικές εκλογές.

«Πάνω απ’ όλα προέχει η νίκη της Ν.Δ. για να σωθεί η Ελλάδα. Θα τα καταφέρουμε. Ζήτω η Ν.Δ.», σημείωσε στην ομιλία του κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ζήτησε απ’ όλα τα στελέχη που θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινηθούν σε κλίμα ενότητας.

Το μήνυμα του γραμματέα της Ν.Δ.

«Να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή»

«Μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και τους Έλληνες ξανά υπερήφανους» ήταν το μήνυμα του βουλευτή Ηρακλείου και γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ., ο οποίος τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο: «Πριν από δυόμισι περίπου χρόνια, από εδώ, από το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ανοίξαμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της παράταξής μας, κάναμε μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή για να δώσουμε οξυγόνο στη Νέα Δημοκρατία, να δώσουμε οξυγόνο στην πατρίδα μας. Ξεκινήσαμε όλοι, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την προσπάθεια να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να βάλουμε σε τάξη το κόμμα μας, να το εκσυγχρονίσουμε, να το ανοίξουμε περισσότερο στους πολίτες. Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Αυτά τα δυόμισι χρόνια που υπηρέτησα την παράταξή μας από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ήταν μοναδικά.

Σε δύο εβδομάδες περίπου ξεκινά μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά για τη χώρα. Το 2019 είναι εκλογικό έτος, είναι έτος στο οποίο θα γίνουν εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Είναι το έτος που θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα. Έχουμε μπροστά μας δύο κόσμους: τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, του λαϊκισμού, της λάσπης και της παρακμής, και τον κόσμο που υπηρετεί η Ν.Δ., της τάξης, της δημιουργικότητας, της αισιοδοξίας, του μέτρου και της αξιοκρατίας».

Στο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε και τις σοβαρές ευθύνες της χώρας αναφέρθηκε, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ., ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Δεν ξεχνώ τη στιγμή που μου προτάθηκε να αναλάβω αυτή τη θέση και το αποδέχτηκα με μεγάλη τιμή. Το γεγονός, επίσης, ότι μου εμπιστεύτηκε ο πρόεδρος Γιούνκερ αυτό το χαρτοφυλάκιο, που για πρώτη φορά είναι σε ελληνικά χέρια», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ακόμη ότι «οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα προϋποθέτουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε με το τρίπτυχο “σύνθεση, συνεννόηση και συναίνεση” να προχωρήσουμε μπροστά, ανασυγκροτώντας το κράτος, ενώνοντας τους Έλληνες, θέτοντας ισχυρά θεμέλια στη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News