Ελλάδα

Με ομιλία Μητσοτάκη, αυλαία στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Με βασικό σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε», ολοκληρώνεται σήμερα το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι εργασίες θα τελειώσουν  με την εκλογή για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και με ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη, η οποία και ξεκίνησε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι.

Μήνυμα συστράτευσης και νίκης έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μήνυμα συστράτευσης και νίκης στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας με την ομιλία του τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά για τη ΝΔ, γιατί θα κερδίσει τις εκλογές και θα είναι έτοιμη να ενώσει όλους τους Έλληνες, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «μπροστά μας είναι μια μεγάλη νίκη, γιατί είμαστε μια μεγάλη παράταξη, το πεδίο μας είναι η Ευρώπη και ο κόσμος και πυξίδα μας είναι το εθνικό συμφέρον».

«Η ΝΔ μπορεί πάντα να προχωρά μπροστά κόντρα στις δυνάμεις του λαϊκισμού και στην ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου», είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε: «Η αλλαγή για την οποία διψάει η χώρα έρχεται. Ξέρουμε ότι θα νικήσουμε, αλλά αυτό δεν φτάνει, αυτό που χρειάζεται είναι να νικήσει η χώρα τα εμπόδια που συσσωρεύτηκαν. Το Συνέδριο δυνάμωσε τη βαθιά μου πίστη στη ΝΔ, τη μόνη δύναμη αλλαγής και αισιοδοξίας στη χώρα». Η ΝΔ διαχρονικά υπερασπίστηκε ότι «ανήκουμε στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε αναφορά στον Μάνφρεντ Βέμπερ που συμμετείχε και παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου, λέγοντας ότι είναι σταθερός και ειλικρινής φίλος της ΝΔ, αλλά και της Ελλάδας και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έκανε σύντομη αναφορά στα συμβάντα της περασμένης Παρασκευής, λέγοντας ότι από τη μία υπήρχε ένα ανοικτό συνέδριο και από την άλλη «η θλίψη και η μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, μία αστυνομοκρατούμενη εκδήλωση στην οποία οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους συμμετέχοντες... Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης ήταν απούσα από την ομιλία του κ. Τσίπρα, είναι μία κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι των επιδομάτων, πολύ αρνητική στους σχεδιασμούς που θέλει να βάλει ξανά τη χώρα στις μυλόπετρες του διχασμού».

Κάνοντας επίθεση στον πρωθυπουργό και συνολικά στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με έμφαση στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος και βλέποντας το φάσμα της ήττας γίνεται πιο νευρικός. Τον αφήνω να βυθιστεί στον δικό του βάλτο γιατί τα "Μυστικά του Βάλτου" αμφιβάλλω αν τα έχει διαβάσει"». Δεν είναι εξοικειωμένος με αυτή την ιστορία, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αν ήταν εξοικειωμένος δεν θα πήγαινε να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη Μακεδονία. Δεν σώσατε τη Μακεδονία, κ. Τσίπρα, το μόνο που κάνατε ήταν να δώσετε την εθνότητα και τη γλώσσα, το μόνο που κάνατε ήταν να πείτε "ναι" εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν "όχι". Σταματήστε επιτέλους να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, σταματήστε να χαρακτηρίζεται ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας».

Επανέλαβε ότι «η ΝΔ στέκεται με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών» και πρόσθεσε: «Ελπίζω αυτός να είναι ο τελευταίος κρίκος μίας αλυσίδας ντροπής τα τελευταία 4 χρόνια. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, υπονόμευσε το τέλος του δεύτερου προγράμματος, γιατί η Ελλάδα έβγαινε από τα μνημόνια, θα τα είχαμε αφήσει πίσω αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας που έφερε το 3ο αχρείαστο μνημόνιο, μας στοίχισε 100 δισ., φόρτωσε 29 νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, διπλασίασε τα χρέη των ιδιωτών προς το κράτος και μας έβαλε σε ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο, εισέβαλε με στρατιές διορισμών στο κράτος, αύξησε τις δαπάνες μισθοδοσίας κατά 2 δισ., το κράτος μεγάλωσε αλλά δεν έγινε καλύτερο.

»Δικαιοσύνη και θεσμοί πολιορκούνται, το κουβάρι των σκανδάλων μόλις αρχίζει να ξετυλίγεται... Η μεγαλύτερη ζημιά είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν σπουδαία αυτή τη χώρα, η εργατικότητα, η αλληλεγγύη. Η σημερινή κυβέρνηση απεχθάνεται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για όλους, γιατί θέλουν να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών...

»Μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα, την αναγέννηση της Ελλάδας. Μπορούμε γιατί είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τη χώρα σε ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον... Δεν αρκεί να καταγγέλλουμε αυτά που βιώνει ο πολίτης, πρέπει να αναδείξουμε τις αιτίες που τα προκάλεσαν, την ανικανότητα, την υποκρισία του κ. Τσίπρα και του ανεκδιήγητου συνεταίρου του Πάνου Καμμένου».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά σημείωσε: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Ασφάλεια, δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Θέλουμε κι ένα κράτος δικαίου που οι νόμοι θα εφαρμόζονται από ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη, αλλά θα λειτουργεί και με αξιοκρατία και με αξιολόγηση. Γιατί μόνο μέσα από την αξιολόγηση μπορούμε να επιβραβεύσουμε τους καλύτερους».

Βασικός στόχος, είπε, είναι ευκαιρίες σε όλους, με κοινωνική κινητικότητα, ανοικτή οικονομία και Παιδεία που είναι συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας για μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμο εταίρο στην Ευρώπη. Η κινητήριος δύναμη είναι η μεγάλη μεσαία τάξη του τόπου μας, σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους και σε όλο τον ελληνικό λαό, είπε: «Δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης προσπάθειας, να αλλάξω την πατρίδα μας και να πάμε την Ελλάδα μπροστά... Λίγους μήνες πριν τις εκλογές η ΝΔ οφείλει να καλέσει δίπλα της όλους τους Έλληνες, γιατί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μάς πήγαν πολύ πίσω. Στις μάχες που έρχονται καλώ σε συστράτευση όλους του παλιούς αγωνιστές που μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Ζητώ ακόμη από τα εκατομμύρια απογοητευμένους και από τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων να μας πλησιάσουν και δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους μας. Αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, το τελευταίο πριν τη νίκη στις εκλογές».

Μίλησε για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται: «Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουμε ανακοινώσει τη στήριξη σε Κώστα Μπακογιάννη και Νίκο Ταχιάο. Σε πολλούς δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και το ήθος της παράταξης και αλληλεγγύη και ευθύνη στον δεύτερο γύρο. Και όλοι να συμβάλουν στη μεγάλη νίκη στις εθνικές. Στις περιφερειακές εκλογές η μάχη θα είναι πιο πολιτική και οι αποφάσεις είναι παραταξιακές. Στόχος, να μην πέσει καμία Περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώ απόλυτη κομματική συστράτευση για να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες.

»Στις ευρωκάλπες θέλουμε στελέχη με φωνή ελληνική που θα προβάλλουν θα εθνικά προτάγματα. Η μάχη των εθνικών θα είναι λυτρωτική για την Ελλάδα και νικηφόρα για τη ΝΔ. Κάντε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

«Από εδώ και πέρα πρώτα θα πρέπει στο κόμμα όλοι να σηκώνουν ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας του» τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης

 Για ψέματα και κυνισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως η επερχόμενη ήττα της στις εκλογές, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι απλά θέμα πολιτικό ή ιδεολογικό, αλλά πρωτίστως αξιολογικό.

 Μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής, προσθέτοντας πως έδειξε ότι είναι ένα κόμμα έτοιμο να πει και να κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους.

 «Είναι αυτοί που τη μία μέρα μας λένε ότι ο Βαρουφάκης είναι asset για τη χώρα, και την άλλη ότι είναι ανόητος. Είναι αυτοί που τη μια μέρα αποκαλούν Γερμανοτσολιάδες και προδότες τους μνημονιακούς υπουργούς της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, και την άλλη τους φωνάζουν στο κόμμα τους. Είναι αυτοί που μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού μού λένε ότι δήθεν πλαστογράφησα την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ έχω δώσει συνέντευξη με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ παρουσιάζοντάς την. Είναι αυτοί που ξεδιάντροπα ισχυρίζονται ότι δήθεν ζήτησα από τον Μοσκοβισί στη Βουλή να μην ακυρωθεί η περικοπή των συντάξεων, ενώ στο βίντεο καταγράφεται ακριβώς το αντίθετο» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σεβασμό σε αρχές και αξίες. «Μόνο ψέματα και κυνισμός. Η πατρίδα μας δεν μπορεί να πορευτεί άλλο με αυτό το αξιακό πρότυπο. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει, ακόμη περισσότερο, να ηττηθούν τα αδίστακτα ψέματα. Η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας. Το πολιτικό παράδειγμα που ντροπιάζει την Ελλάδα στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

Η ΝΔ έχει πετύχει να αναγεννηθεί σε όλα τα επίπεδα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος

 «Η ΝΔ έχει δημιουργήσει σαρωτική παράσταση νίκης. Έχει πετύχει να αναγεννηθεί σε όλα τα επίπεδα», τόνισε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.

 Αναφερόμενος στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Δέρβος έκανε λόγο για success story της παράταξης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτήρισε,σύμφωνα με το ΑΠΕ,  επίσης κομβική την αναγέννηση της Δ.Α.Π ΝΔΦΚ και αναφέρθηκε «στη νίκη της στις φοιτητικές εκλογές».

Άδωνις Γεωργιάδης: Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, με μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική και ευρωπαϊκή

Τις δυσκολίες και τις προοπτικές της επόμενης ημέρας των εκλογών σκιαγράφησε στην ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.Ξεκίνησε αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά: «Είναι προνόμιο που μιλώ ενώπιον του πρωθυπουργού που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και την παράταξη όρθια, όταν οι θύελλες του λαϊκισμού σάρωναν τη χώρα, και του επόμενου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα κάνει την Ελλάδα όπως την αξίζουμε».

  Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση είπε: «Δεν μας αξίζει η Ελλάδα που είδαμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη όπου οι κλούβες των ΜΑΤ έκαναν προσαγωγές για να μην διαδηλώσουν για τη Μακεδονία. Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν έχουμε κάνει και λίγα σαν παράταξη. Τότε πολλοί πίστευαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έμενε πρωθυπουργός για οκταετία και ότι η δική μας παράταξη θα διασπαστεί. Σήμερα και μετά από μία εκλογή από τη βάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σε όλους τους δείκτες και η ΝΔ όχι μόνο δεν διασπάστηκε, αλλά προηγείται στην παράσταση νίκης με 50 μονάδες».

Και αυτό, υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, «γιατί άντεξε στα χαλκεία του κυβερνώντος κόμματος για την υπόθεση της Novartis και κράτησε όρθια την παράταξη και το φρόνημα στο θέμα της Μακεδονίας». Νόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ότι θα διαλύσει τη ΝΔ και τελικά διέλυσε τους ΑΝΕΛ. Γιατί η Μακεδονία δεν θα ξεχάσει, συμπλήρωσε.

 «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μπορεί και λέει ψέματα ταχύτερα και από τη σκιά του», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια